Medicii cer IMUNITATE la MALPRAXIS în timpul pandemiei. Viorel Rotilă: Este un serviciu făcut și pacienților

spital
spital

Federația Solidaritatea Sanitară cere suspendarea malpraxisului și imunitate pentru personalul medical pe perioada pandemiei.

"Noi am solicitat imunitate, dar prin imunitate nu înțelegem absența răspunderii, ci limitarea răspunderii la posibilitățile concrete de diagnostic, tratament și îngrijire existente în contextul pandemiei de COVID-19. E vorba de protecția corespunzătoare condițiilor actuale de desfășurare a protecției. Ceea ce solicităm noi nu, nu este ceva extraordinar. S-a întâmplat deja în toate stalele membre a SUA, Franța a introdus și ea astfel de prevederi, cu mici de variabilități pentru fiecare țară în parte. Despre ce discutăm, suplimentar apare și un alt fenomen. Medicii din alte specialități care ajung să preia pacienți COVID nu tratează doar boala COVID deoarece majoritatea au și comorbidități. Ca exemplu, ajungem în situația în care un chirurg ajunge să trateze un pacient care are COVID-19, suplimentar are și diabet, și altă afecțiune, și tot așa. 

Este un serviciu făcut și pacienților. Dacă nu îi furnizezi protecția necesară medicului în astfel de context, el va tinde să se apere cumva prin gesturile profesionale. Nu să nu mai facă nimic, ci să nu-și asume curajul pentru anumite gesturi.", a declarat Viorel Rotilă, președintele Federației Solitare Sanitare, în direct la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel