Medicamentul VEDETĂ pentru COVID-19, dispărut de pe piață

Deși pune viața în pericol, medicamentul vedetă pentru COVID-19 a dispărut de pe piață.

Criza de hidroxiclorochină îi pune în pericol pe cei cu boli autoimune. Pacienţii cu lupus pot deveni o povară în plus pe sistemul medical, în lispa hidroxiclorochinei. Agenţia Europeană a Medicamentului susține că efectele adverse pentru hidroxiclorochină pot fi deosebit de grave.

Hidroxiclorochina pune viața în pericol

Folosirea hidroxiclorochinei pentru tratarea Covid-19 îi pune în pericol pe cei care deja o folosesc pentru bolile autoimune. Românii se plâng de aproximativ două săptămâni că nu mai găsesc în farmacii medicamentul şi există şi o sesizare pe platforma Medicamente Lipsă. Hidroxiclorochina este vitală în România în tratamentul bolilor autoimune cum ar fi lupusul, artritele reumatoide sau sindromul Sjogrem.

„Situaţia este foarte gravă, pentru că, în special la lupus, lipsa Plaquenilului duce la un puseu de boală, iar puseul de boală se poate trata doar în spital şi acum nu sunt condiţii pentru asta. Cerem Ministerului Sănătăţii şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului să asigure tratamentul bolnavilor cronici, pentru ca aceştia să nu devină o povară în plus pe sistemul medical ", a declarat pentru Mediafax Rozalina Lăpădatu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune din România.

Criză de hidroxiclorochină şi clorochină în întreaga lume

Este criză de hidroxiclorochină şi clorochină în întreaga lume. Agenţia Europeană a Medicamentului a transmis că medicamentul ar trebui să fie folosit doar în studii clinice sau în programele de tratament pentru Covid-19 din spitale şi avertizează că efectele adverse pentru cei care cumpără medicamentul din farmacii pot fi deosebit de grave, citează Mediafax.

Franţa şi SUA au instituit deja protocoale stricte de folosire a hidroxiclorochinei în tratamentul Covid-19, după ce aceasta a fost folosită la un numpr mare de pacienţi. Sunt mai multe studii clinice pentru Covid-19, cu diferite scheme de tratament, însă niciun medicament nu şi-a dovedit până acum eficienţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel