Medicamente DISPĂRUTE în România. Ce trebuie să știți dacă mergeți la farmacii în criza COVID - 19

Dragoş Damian de la Patronatul Fabricilor de Medicamente din România a făcut un apel pentru români în criza COVID - 19.

"Rog populația să nu-și facă stocuri! Acele medicamente care au dispărut din farmacii poate sunt la unii acasă care nu vor avea nevoie de ele. S-ar putea chiar să expire. Valabilitatea unor medicamente este de un an - doi.

În ceea ce privește dispariția unor medicamente de pe piață, este o poveste foarte lungă care este accentuată de coronavirus, de taxa clawback, de cel mai mic preț din Europa, e vorba despre producători care își retrag în special medicamentele ieftine pentru că își periclitează prețul la nivel european. Este o furtună perfectă în toată frumusețea ei.

Există posibilitatea ca agravarea din ultima vreme să fie cauzată de crearea de stocuri la nivel de populație și de aceea rugăm populația să nu facă stocuri”, a zis Dragoş Damian de la Patronatul Fabricilor de Medicamente din România la România TV.

”Țările europene și-au facut stocuri pentru propriile uzuri astfel încât dacă apare penurie de medicamente să aibă pentru propria populația. Au uitat de un principiu fundamental al UE: și anume solidaritatea și pur și simplu au blocat medicamente deși nu aveau nevoie de ele pe principiul poate vor avea nevoie de ele”, a mai spus Dragoş Damian de la Patronatul Fabricilor de Medicamente din România.

Propunerea specialistului

”Avem foarte multe mall-uri, cartiere rezidențiale și clădiri foarte frumoase de birouri care sunt construite pe locul fostelor fabrici. Aș da următoarea regula: ca în fiecare mall să existe și o fabrică de măști și echipamente sanitare. România nu mai are astfel de fabrici”, a conchis Dragoş Damian de la Patronatul Fabricilor de Medicamente din România.

În unele țări din UE există fabrici de măști medicale pe care oamenii le folosesc acum pentru a se proteja de noul coronavirus. La Arad, de exemplu, prin 1995-1996 exista o fabrică de seringi şi ace medicale de unică folosinţă. Una dintre primele măsuri ale Guvernului CDR a fost să o lase fără comenzi. Ar fi fost ideal să avem producție națională în domeniile strategice. Într-o pandemie, să ai capacitatea ta de producție este esențial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel