COVID-19. Medic, urmărit de coșmarul din spital: Să văd atâta moarte în jur e traumatizant...

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Un medic a vorbit despre sentimentele care îl încearcă în acest moment, primind valuri de pacienți infectați cu coronavirus, la spitalul în care lucrează. 

Sai-Kit Wong, medic anestezist într-un spital din New York, a povestit cum îi este afectată viața de familie și cum și-a pus amprenta asupra sa tot ceea ce se întâmplă.

"Încerc să nu mă gândesc prea mult la mine, ci să am grijă cât pot de bine de pacienţi. Acasă pot să mă reculeg, dar aici, la muncă, trebuie să dau tot ce am mai bun pentru ei. Partea proastă, într-adevăr, este că, odată ajuns acasă, trebuie să stau izolat de soţia şi copiii mei, ca să nu existe riscul să-i infectez. Nu îi pot atinge, nu îi pot îmbrăţişa, trebuie să port mereu o mască şi să folosim băi separate", a povestit medicul Sai-Kit Wong, într-un interviu pentru Medscape, scrie csid.ro.

"Să văd atâta moarte în jur e traumatizant"

"Nu ştiu dacă există vreo metodă eficientă prin care să faci faţă, ca medic, unei astfel de situaţii. Probabil, voi avea coşmaruri, pe viitor – sunetul ventilatoarelor, bipăitul aparatelor care indică un stop cardiac, paşii grăbiţi ai medicilor pe holurile spitalului... Toate acestea se vor aduna la un moment dat. Eu, ca anestezist, nu m-am confruntat cu aşa ceva, în cei 14 ani de carieră. De obicei, stau în sala de operaţii, anesteziez pacientul şi îl monitorizez pe parcursul intervenţiei, să nu apară complicaţii. Nu am avut decât 2-3 decese. Dar acum... să văd atâta moarte în jur e traumatizant", a mai spus medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel