Medic SMURD, detaşat la Suceava, mesaj emoţionant: "La spital l-am preluat şi pe fratele bunicului meu. A murit..."

Alina Cigoli, medic rezident pe medicina de urgenţă la Iaşi, a fost detaşată chiar în principalul focar de infecţie cu coronavirus din România şi a acceptat imediat. A ajuns chiar să preia de pe ambulanţă şi rude care fuseseră infectate cu coronavirus. 

"Sunt medic rezident medicină de urgenţă anul 5 la Iaşi, sunt detaşată la Suceava timp de o lună. Am primit un mesaj pe 23 martie că este posibil să fie nevoie de mai mulţi medici în Suceava. Mi-am făcut bagajele cu soţul şi copilul meu, fetiţă de 4 ani. Soţul meu şi-a lăsat cariera în spate şi a ales să mă susţină pe mine şi să ne crească fetiţa. A fost un moment dificil, mi-am făcut bagajele cu inima strânsă. În primul rând am ales, însă, să fiu medic de urgenţă, ceea ce înseamnă că oricând pot primi un telefon şi trebuie să plec oriunde e nevoie de mine. 

Întâmplarea face că am consultat şi o parte din rudele mele. A fost greu, pentru că intervin şi sentimentele. O parte din ele au fost în stare gravă, iar fratele bunicului meu a pierdut lupta cu COVID-19, această boală grea. Eu am ajuns la Suceava pe 23 martie, iar a doua zi dimineaţă el a fost primul pacient consultat de mine. Mi-a fost adus în stare gravă, cu suspiciune de infecţie. A fost direcţionat către spitalul de Boli Infecţioase de la Suceava şi a murit a doua zi. ", a declarat Alina Cigoli la Antena 3. 

Simptome de boală 

"După trei zile la Suceava am prezentat simptome obişnuite de răceală. Un pic de febră, dureri de gât, greaţă, disconfort abdominal. Mi-am pus câteva întrebări, fiind simptome comune cu COVID-19 şi m-am panicat. Perioada cât am aşteptat testul a fost foarte grea, m-am pus în pielea pacienţilor care aşteaptă acest rezultat. Ne-am panicat toţi, întreaga mea familie a fost panicată. Slavă Domnului, rezultatul a fost negativ şi mă bucur că pot să mă întorc la muncă în UPU Suceava", a mai spus medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel