Medic pneumolog, infectat cu coronavirus. "Aveam imunitatea noastră, dar nu la porcăria adusă din spital"

Un medic pneumolog din Gorj a declarat că a contactat în spital o tulpină severă de coronavirus. De asemenea, aceasta a spus că a fost ignorată de un cadru medical care ar fi trebuit să o ajute. 

Elena Vlad este singurul medic specialist în pneumologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu şi conduce un compartiment din cadrul unităţii medicale. Ea s-a infectat cu SARS-CoV-2 de la o colegă de muncă şi a stat internată timp de cinci zile în Secţia de Boli Infecţioase. Medicul a rămas cu un gust amar atunci când i-a cerut ajutorul unui cadru medical, pentru că se simţea rău şi nu l-a primit.

Elena Vlad povesteşte că momentul în care s-a simţit rău a avut loc chiar în timpul unui control efectuat de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, în urma căruia s-a stabilit că trei medici de la Terapie Intensivă care figurau internaţi cu COVID-19 nu au fost găsiţi în saloane. 

„Era o doamnă care era în faţă, iar cei din spate cred că erau organe de control, deoarece s-au retras foarte repede. Când au intrat, eu am spus: ”Ce bine că aţi venit, pentru că îmi este rău. Luaţi-mi o saturaţie!” S-a făcut prezenţa. Dânşii s-au retras imediat, iar doamna a răspuns că o să-i conducă pe dânşii şi că o să se întoarcă. S-a dus şi nu s-a mai întors. Era un cadru medical, bineînţeles. Aş vrea să ştiu cine este. Avea obligaţia să anunţe pe altcineva, dacă nu ar fi putut să-mi acorde ajutorul“, a povestit doctoriţa.

Tulpină puternică contactată în spital

„Am luat o tulpină mai puternică, în condiţiile în care nu se asigură ventilaţia aşa cum trebuie. Mai bine mă tratam acasă“ a spus medicul. 

Şi soţul medicului a fost internat în spital, deşi a avut simptome uşoare şi medii. În cazul său, problemele s-au agravat atunci când ajuns acasă, deoarece s-a ales cu o conjuctivită puternică.

„Când am ajuns acasă, eu nu eram atentă, pentru că îmi era destul de rău, şi nu am văzut ce face soţul meu, care a venit din spital cu laptop-ul. A lucrat ceva la laptop şi nu l-a dezinfectat şi după două zile a făcut o conjuctivită foarte puternică. I s-au umflat ochii, îl dureau şi nu a mai putut să vadă nimic. L-am întrebat dacă a dezinfectat laptop-ul. Noi aveam imunitatea noastră, la coronavirus, dar nu la porcăria adusă din spital“, a mai povestit medicul, conform Adevărul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel