Medic infecționist, despre rezistența Covid-19 odată cu încălzirea vremii

Valeriu Gheorghiţă, medic primar de boli infecţioase la Spitalul Militar Central din Capitală, spune că, odată cu încălzirea vremii, va scădea capacitatea de rezistenţă a noului coronavirus în mediul exterior.

„Aşteptăm să scadă circulaţia virusului în populaţia generală, pentru că expunerea la căldură şi la uscăciune, practic la o umiditate scăzută, scade foarte mult infecţiozitatea şi capacitatea virusului de a rezista în mediul exterior. Acest lucru se întâmplă şi cu alte virusuri care dau infecţie respiratorie, care au o circulaţie intensă în sezonul rece, iar apoi circulaţia acestor virusuri scade în sezonul cald", a declarat Valeriu Gheorghiţă, medic primar de boli infecţioase la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila".

„Se pare că acest nou coronavirus nu va avea acelaşi traseu pe care l-au avut celelalte coronavirusuri, mă refer la SARS în perioada 2002- 2003, care aproape a dispărut din circulaţie, şi MERS din 2012 - 2013, care şi-a redus foarte mult circulaţia şi în momentul de faţă vorbim de câteva cazuri sporadice în regiunea asiatică", a mai spus, pentru Mediafax, medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel