Medic infectat, de la Suceava, mărturii dureroase, pe patul de spital: Asta vreau să se știe!

Un medic infectat cu coronavirus, de la Suceava, a făcut mărturii șocante și dureroase, de pe patul de spital.

"Starea sufletească este prăbuşită"

"Sunt în spital acum. Starea fizică în momentul de faţă este mai proastă decât săptămâna trecută când am făcut febră. Au apărut arsuri în piept şi dificultăţi la respiraţie. Starea sufletească este prăbuşită. Acolo, la Suceava sunt oameni, medici, asistente, infirmiere. De o săptămână şi jumătate tragem semnale. Încercam să contribuim, să ne protejăm şi nimic. Nu am avut niciun fel de sprijin în acest sens, cu propuneri, cu materiale. Nici o simplă mască chirurgicală nu era pe secţii pentru asistentele medicale", a spus medicul infectat de la Suceava, în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

"Măsuri de protecţie nu sunt, protocoale nu sunt. Am spus de atâtea ori să nu mai pontăm, măcar în perioada asta. Trecem cu cartela în acelaşi loc. Nici nu s-a pus problema, nu s-a gândit nimeni. "Veniţi la program 08.00 - 15.00", cu patologia respiratorie pe care o prezentam unii şi alţii. Apoi, de ce nu au fost separate intrările în spital pentru a nu mai intra toată lumea pe intrarea principală? De ce nu s-a renunțat, decât foarte târziu, la şedinţele de lucru pe care le efectuau toţi fără protecţie? Eu cred că toate astea au dus la explozie la Suceava", a mai spus medicul.

"Asta vreau să se știe!"

"Şi vă mai spun ceva. În momentul în care am făcut febră, mi s-a întâmplat asta într-o gardă, am sunat, nu am să spun pe cine. Mi s-a spus să merg să fac un test de gripă, a doua zi. "Bun, dar eu sunt de gardă, cu ce mă protejez? Am o suspiciune asupra mea. O simplă mască chirurgicala este suficientă?". "Da". Nu vorbim de ochelari de protecţie, de halate. Aveam nişte halate groase din cârpă, pe care le foloseam pentru urgență şi pe care în cabinet le dădeam jos. Asta aveam. Şi sâmbăta mai aveam o gardă. "Mergi şi vii cu febră, nu contează. Dacă testul de gripă este pozitiv, înseamnă că ai gripă". Am anunţat medicul epidemiolog de la Suceava - şi asta vreau să se ştie - l-am anunţat şi el a fost cel care mi-a spus să fac testul pentru coronavirus", a spus medicul infectat, de la Suceava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel