Medic german: Persoanele nevaccinate nu ar trebui lăsate să călătorească

Foto Pexels
Foto Pexels

Persoanele care nu s-au vaccinat anti-COVID-19 nu ar trebui lăsate să călătorească sau să participe la activităţi cu public, pentru că reprezintă un pericol pentru cei din jur, a declarat, sâmbătă, Peter Heinz, un important medic german.

Peter Heinz este şeful unei asociaţii a medicilor din landul german Renania-Palatinat. El susține că persoanele care nu s-au vaccinat ar trebui să poarte mască de protecție și să nu aibă voie să călătorească sau să participe la evenimente publice.

„Cei nevaccinaţi nu ar trebui să-şi scoată masca. Nu ar trebui lăsaţi la cumpărături, pe stadion, la piscină sau în supermarket fără mască. Persoanele nevaccinate nu ar mai trebui lăsate să călătorească", a declarat Peter Heinz pentru Rhein Zeitung, notează Mediafax. 

De asemenea, ministrul Sănătăţii din Renania-Palatinat, Clemens Hoch, a crescut recent presiunea asupra scepticilor în ceea ce priveşte vaccinarea. El a afirmat că, de exemplu, persoanele nevaccinate nu vor mai putea merge la cluburi din cauza lipsei opţiunii de prezentare a unui test negativ.

Medicul german Peter Heinz susţine că testele PCR negative nu sunt relevante, iar persoanele nevaccinate reprezintă un pericol în cazul în care vor fi lăsate să călătorească.

Peste 25.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Peste 25.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

25.323 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. În total, 4.815.988 de români au fost vaccinați de la începutul campaniei, 4.647.851 dintre aceștii având schema completă.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor, sâmbătă, la ora 17.00, situația vaccinărilor în România este următoarea: numărul total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (începând cu data de 27 decembrie 2020) a ajuns la 9.120.659. Au fost utilizate 7.211.956 de doze Pfizer BioNTech, 720.649 de doze Moderna, 844.874 de doze AstraZeneca și 343.180 de doze Johnson&Johnson.

În ultimele 24 de ore au fost 5 reacții comune și minore la vaccinare.

În ceea ce privește numărul total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020, sunt 16.669 de reacții comune și minore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel