Medic din Timișoara, infectat cu Sars-Cov-2 după rapel. Dr. Radu Țincu: Pentru noile variante este necesar un nivel mai mare de anticorpi

Un medic radiolog din Timișoara s-a îmbolnăvit de COVID după rapel. Doctorul susține că fie are un nivel de anticorpi mediu sau că poate fi vorba despre o nouă tulpină la care vaccinul Pfizer nu a reacționat. Radu Țincu a oferit explicații despre acest caz.

"În primul rând trebuie să discutăm despre ce înseamnă infectare. Vaccinul are o eficiență de 95% pentru prevenirea formelor severe de boală. Scopul vaccinului este acela de a preveni îmbolnăvirea severă care reprezintă un pericol. Unele persoane, care au un nivel mai mic de anticorpi, nu au o protecție totală împotriva infectării, însă au cu siguranță protecție împotriva severității bolii.

Ceea ce ne interesează pe noi nu este neapărat dacă avem un test PCR pozitiv sau o simptomatologie ușoară, ne interesează să nu avem forme severe de boală care să ne ducă la terapie intensivă sau care să ne omoare, acesta este rolul vaccinului. Dacă discutăm despre noile variante virale, într-adevăr, sunt mai mulți cercetători la nivel internațional care au indicat această problematică a nivelului de anticorpi. De fapt, pentru neutralizarea acestor variante, fie că vorbim despre cea britanică sau cea sud-africană, este necesar un nivel mai mare de anticorpi decât pentru variantele de dinaintea lor. ", a explicat Radu Țincu la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel