Medic: Va fi din ce în ce mai rău. Un salt gigantic. Ne-a prins nepregătiți

Pacient coronavirus, spital. foto ilustrativ
Pacient coronavirus, spital. foto ilustrativ

Medicul Sorin Paveliu trage un semnal de alarmă și susține că în câteva zile România va ajunge la 3.000 - 4.000 de infectați. Mai mult, ”un salt gigantic” s-ar putea face după ce va începe o testare în masă. 

Sorin Paveliu a precizat în direct la România TV că numărul infecțiilor de coronavirus în România va continua să crească. 

Deocamdată stăm rău și vom sta din ce în ce mai rău pentru că oamenii au venit în contact cu persoane infectate. Mulți dintre cei care au venit din străinătate au reprezentat majoritatea persoanelor infectate. Mulți nu au declarat de unde vin și din păcate, dacă ne uităm chiar la ordinul ministrului prevederea este clară: nu se testează decât persoanele simptomatice. Poate să treacă 8-10 zile până când cineva poate să facă febră, durere în gât și evident că poate să infecteze și familiile. (...)

România intră în Scenariul 4

Se pune problema că această infecție progresează. Într-o săptămână, o să avem mai mult de 3.000 - 4.000 de cazuri. Intrăm în scenariul 4 în două, trei zile. În clipa în care testăm populația sau cei 6.000 de oameni aflați în carantină vom face un salt gigantic. Oamenii trebuie testați. Nu i-am testat pentru că nu am avut cu ce, iar autoritățile s-au jenat să recunoască acest lucru. Ne-a prins nepregătiți această pandemie. Este clar că trebuie să se treacă la o testare în masă. Foarte curând o să vedem că nu avem unde să îi mai internăm”, a precizat Sorin Paveliu, medic, în direct la România TV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel