Matthew Mode, medic fals. Vâlcu: Întrebări la care a REFUZAT să răspundă

Scutaru Cristina / 06 feb 2019 / 00:49
Matthew Mode
Matthew Mode

Matthew Mode, medicul fals care opera în România, a făcut primele declarații în direct, la Antena 1, în emisiunea lui Dan Capatos. 

Matthew Mode a vorbit, dar nu a făcut lumină în acest scandal. Medicul fals a refuzat să răspundă mai multor întrebări importante adresate de jurnalistul Val Vâlcu, printre care cine este avocata lui, dar și care este facultatea pe care a absolvit-o.

Colegiul Medicilor susţine că nu a eliberat niciun document care să confere presupusului medic dreptul de a practica medicina pe teritoriul României.

"Conform verificării bazei de date întocmită în urma raportărilor colegiilor teritoriale, comunicăm faptul ca Politi Matteo şi Mathew Mode nu figurează ca membri ai Colegiului Medicilor din România şi de asemenea nu a fost emis niciun aviz de practică temporară pe aceste nume", se arată în comunicat.

Colegiul s-a autosesizat cu privire la un posibil caz de exercitare fără drept a profesiei de medic şi a sesizat organele de urmărire penală.

"Una dintre condiţiile pe care un medic trebuie să le îndeplinească pentru a practica medicina pe teritoriul României este obţinerea fie a certificatul de membru al CMR, fie a avizului de practică temporară sau ocazională a profesiei de medic, ambele fiind emise de Colegiul Medicilor din România", menţionează Colegiul Medicilor.

VEZI ȘI: Iubita lui Matthew Mode, primele declarații la Capatos: "Ne aude și domnul doctor" - update