Măsuri STRICTE din pricina COVID-19. Vezi unde se întâmplă

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Ca urmare a faptului că se confruntă cu al doilea val al pandemiei, această țară a impus unele dintre cele mai dure restricții.

Irlanda își va închide o mare parte din economie ca urmare a celui de-al doilea val de COVID-19. Sunt unele dintre cele mai dure măsuri din Europa. Magazinele non-alimentare se vor închide și oamenii sunt rugați să rămână în case, cu o limită de deplasare de 5 km pentru diferite nevoi, pentru a reduce ratele crescute de infecție, a anunțat guvernul luni seara.

Restricțiile vor intra în vigoare miercuri noapte, iar țara va trece la cel mai înalt nivel de blocare pe o perioadă de șase săptămâni. Vizitele la alte locuințe private nu vor fi permise și nu trebuie să existe adunări, cu excepția nunților și a înmormântărilor strict controlate. Un sistem de amenzi graduale, pentru cei care încalcă limita de călătorie de 5 km, cu excepții pentru muncă și alte scopuri considerate esențiale, va fi anunțat la sfârșitul acestei săptămâni. De asemenea, transportul public va funcționa la o capacitate de 25%. Totuși, vor putea exista întâlniri, a maxim două grupuri familiale, doar în aer liber.

Plata șomajului pentru pandemie urmează să fie restabilită la 350 EUR pe săptămână pentru cei cu venituri anterioare mai mari de 400 de euro pe lună. Ratele subvențiilor salariale trebuie, de asemenea, îmbunătățite.

Oficialii din domeniul sănătății au raportat luni 1.031 de noi infecții, totalul ajungând la 50.993. Cele mai mari rate de infecție sunt în județele care se învecinează cu Irlanda de Nord, care are unele dintre cele mai mari rate din Marea Britanie. Săptămâna trecută, Irlanda de Nord a închis școlile, pub-urile și restaurantele într-un set de noi restricții care vor dura o lungă perioadă. Totuși, școlile vor fi închise timp de doar două săptămâni.

Numărul morților a rămas neschimbat, la 1.852. Partidele de opoziție au susținut restricții mai stricte, dar mai multe grupuri din mediul de afaceri au avertizat cu privire la un val de falimente și pierderi de locuri de muncă, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel