MĂSURI în PANDEMIE. Iohannis: A VENIT MOMENTUL!

Foto Administrația Prezidențială
Foto Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a făcut, joi, noi declarații în contextul în care numărul cazurilor COVID-19 crește în România.

Klaus Iohannis a spus, după întrevederea cu ministrul Marcel Vela și secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu, că cei care nu respectă normele sanitare impuse de pandemie vor fi amendați, pentru că „e momentul să fim extrem de fermi și aplicați”.

„Noi, eu, Guvernul, autoritățile, suntem hotărâți să gestionăm și această criză, această nouă formă de criză. Am avut ieri și azi discuții și am convenit că este momentul să fim extrem de fermi, de aplicați. Dragi români, toate studiile sociologice arată că 90% dintre voi respectă normele, se conformează, poartă mască, păstrează distanță. Vă mulțumesc! Marea majoritate dintre voi a înțeles că avem nevoie de disciplină. Cei care nu au înțeles vor fi amendați. Este obligatoriu ca toată lumea să respecte normale ca să putem stăpâni această boală, această pandemie.

Știm ce avem de făcut. (...) Avem peste 800 de paturi pregătite pentru terapie intensivă, la momentul acesta deja jumătate sunt ocupate. Atenție: avem nevoie de măsuri foarte ferme! Mă bazez pe voi să respectați aceste norme!”, a zis președintele Klaus Iohannis, joi după-amiază.

„Cei care nu le respectă vor suporta rigorile legii! Este important să trecem peste această criză sanitară creată cu cinism de un partid din România”, a subliniat Klaus Iohannis. 

În România, 3.155 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.223 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 18.244 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 96 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel