Măsuri economice, în starea de urgență. Șerban Nicolae: Lucrul cel mai grav pentru angajatori

Șerban Nicolae, senator PSD, a vorbit despre măsurile economice luate în plină criză provocată de pandemia de coronavirus.

"În ceea ce priveşte măsurile economice... Este foarte bine ca Guvernul să le ia de îndată. Am cerut, de câteva zile, ca Guvernul să procedeze la rectificări bugetare. Autorităţile locale au nevoie de cadru legislativ ca să mute fondurile de care dispun, care sunt pentru cheltuieli care nu au caracter de urgenţă în această perioadă, către eforturile de combatere a epidemiei. Toate autorităţile publice au nevoie să îşi mute aceste resurse bugetare către eforturile prioritare.

"Lucrul cel mai grav..."

Cât priveşte măsurile economice şi sociale anunţate, marea problemă pentru toţi agenţii economici, angajatori nu este neapărat să plătească o lună sau două salariile angajaţilor. Lucrul cel mai grav este că aceste sume trebuie recuperate urgent. Dacă nu sunt recuperate în cel mult 30 de zile, de la data la care se efectuează plata către angajat, angajatorii intră în colaps pentru că nu au activitate, nu au încasări în această perioadă. Astfel, sunt obligaţi să suporte din fonduri proprii salariile angajaţilor.", a spus Șerban Nicolae la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel