Măsuri de igienă în autoizolare. Ce trebuie să faci: "Se aruncă imediat la coşul de gunoi"

În cazul în care te-ai autoizolat la domiciliu, trebuie să iei în calcul câteva măsuri de igienă. Iată ce trebuie să faci și la ce trebuie să fii atent neapărat.

Ce măsuri de igienă individuală trebuie să respecte persoanele autoizolate

- Să evite contactul apropiat cu celelalte persoane din locuinţă şi, dacă este posibil, să se izoleze într-o cameră separată.

- Să NU primească vizitatori în perioada de autoizolare la domiciliu.

- Să se spele pe mâini cu apă şi săpun, timp de cel puţin 20 de secunde, ori de câte ori este necesar. Să cureţe şi să dezinfecteze zilnic toate suprafeţele pe care le ating frecvent (ex: mese, clanţe, obiecte de mobilier, bateria/robinetele de la chiuvetă, alte obiecte care pot fi atinse şi de alte persoane), explică Grupul de Comunicare Strategică.

Vezi și: Provizii pentru izolarea la domiciliu. Nutriționist: Ce trebuie să cumperi

- Să îşi acopere gura şi nasul cu şerveţel de unică folosinţă sau cu o ţesătură atunci când strănută sau tuşesc, sau să strănute şi să tuşească în plicul cotului. Batista se aruncă imediat la coşul de gunoi, în sac de plastic, după care se spală pe mâini cu apă şi săpun timp de 20 de secunde.

- Să aerisească cât mai bine toate încăperile casei. Să ţină legătura zilnic cu medicul de familie şi să-l informeze asupra evoluţiei tuturor membrilor familiei.

- Să sune la numărul unic de urgenţă 112 în cazul în care apare cel puţin unul din următoarele simptome: tuse, febră, dificultăţi la respiraţie, durere în gât – să îşi acopere nasul şi gura cu o mască de protecţie.

Vezi și: Ce trebuie să mănânci în "vremea carantinei". Nutriționist: Pot fi de mare ajutor!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel