EXCLUSIV  MĂSURĂ DISTRUCTIVĂ vs. revenirea la o viață normală! Rafila: După o astfel de decizie, nu va mai exista nimic!

În contextul măsurilor pentru a stopa pandemia de coronavirus, Prof. Dr. Alexandru Rafila a vorbit despre o decizie care ar duce la colaps.

Prof. Dr. Alexandru Rafila a spus, în cadrul unui interviu la DC News, că trebuie stabilit un calendar clar de revenire la o viață cât mai aproape de normal astfel încât economia să pornească. În caz contrar, până și sistemele de sănătate se vor prăbuși! Autonomia sistemelor de sănătate, în lipsa suportului economic, este o utopie, a spus expertul.

"Indiferent de tipul de măsuri care sunt luate în momentul de față, trebuie să ne gândim la un calendar clar și articulat în ceea ce privește revenirea la o viață normală mai ales în domeniul economic. Am auzit tot felul de teorii cum ar fi: să stăm 12 săptămâni închiși în casă, fără ca vreo activitate economică să se desfășoare.

Îmi pare rău, dar acest lucru este profund distructiv. Nu face altceva decât să ducă la imposibilitatea funcționării sistemelor de sănătate. După o astfel de decizie, nu va mai exista nimic! Niciun fel de sistem de sănătate! Pentru că sistemele de sănătate funcționează într-o societate guvernantă de principii economice. Autonomia acestora, în lipsa suportului economic, este o utopie!", a spus Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Iată interviul cu Prof. Dr. Alexandru Rafila la DC News:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel