Măştile şi distanţarea socială, în vigoare încă zece ani. Avertisment din Marea Britanie

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Un fost judecător al Curţii Supreme de Justiţie din Marea Britanie avertizează că măştile şi măsurile de distanţare socială ar putea rămâne obligatorii pentru încă zece ani de acum înainte. 

Lordul Jonathan Sumption a explicat, conform Daily Mail, că aceste restricţii ar putea avea aceeaşi durată de viaţă precum raţionalizarea de după cel de-al Doilea Război Mondial, dar şi că este "nerealist din punct de vedere politic" ca populaţia să se aştepte ca Guvernul să renunţe la aceste măsuri, din moment ce oamenii s-au obişnuit cu ele. 

"Putem face o paralelă interesantă cu continuarea raţionalizării mâncării după Al Doilea Război Mondial. Oamenii au fost de acord cu asta pentru că erau de acord cu controlul social. Dar la alegerile din 1951, partidul Laburist a pierdut majoritatea pentru că oamenii se săturaseră de acele măsuri. Mai devreme sau mai târziu, se va întâmpla la fel şi cu aceste măsuri", a declarat lordul Sumption. 

"Măştile ar putea deveni normale"

 

De altfel, specialiştii din sistemul naţional de sănătate au dat deja de înţeles că măsurile de distanţare socială, dar şi purtarea măştilor, ar putea deveni obligatorii măcar pe timp de iarnă, pentru a preveni răspândirea virusurilor respiratorii. 

Şi profesorul Lockdown, Neil Ferguson, a spus că purtarea măştilor ar putea deveni normalitate în Marea Britanie. 

"Ne-am obişnuit să fim atenţi, mai ales dacă suntem chiar noi un pic bolnavi. Nu vrem să îi infectăm pe alţii, aşa că da, astfel de lucruri ar putea deveni normale", a declarat Neil Ferguson. 

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a afirmat că restricţiile ar putea fi ridicate în curând, dar nu mai devreme de 21 iunie 2021. Cu toate astea, Boris Johnson nu a spus dacă se va renunţa la purtarea măştii în spaţiile aglomerate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel