Măștile care UCID coronavirusul. O nouă descoperire a cercetătorilor

Pe măsură ce crește cererea de măști faciale, mai mulți ingineri au început să lucreze la un nou tip de mască ce are capacitatea să ucidă COVID-19.

S-a dovedit că măștile faciale sunt eficiente la filtrarea virușilor precum virusul COVID-19, reducând astfel riscul de infecție. O echipă de cercetători de la MIT, speră acum să facă un pas mai departe și să creeze o mască care omoară virușii folosind căldura.

Cercetătorii își propun să realizeze măști care să încorporeze o plasă de cupru încălzită. Pe măsură ce persoana care poartă masca respiră, aerul trece în mod repetat prin mască și orice particule virale din aer sunt încetinite și ucise de acesta și de temperaturile ridicate. O astfel de mască ar putea fi utilă pentru profesioniștii din domeniul sănătății, spun cercetătorii, precum și pentru cetățeni în situații în care distanța socială ar fi dificil de realizat, cum ar fi un autobuz aglomerat.

Cercetătorii au început să construiască prototipuri și speră să înceapă testarea lor în curând. Ei au descris noul concept și design într-o lucrare pe care au postat-o ​​pe ArXiv, un server de preimprimare online și au trimis lucrarea și unui jurnal evaluat de colegi.

Uciderea virusurilor

Cercetătorii au început să creeze concepte pentru noi tipuri de măști de față în martie, la scurt timp după ce MIT a accelerat operațiunile de cercetare. Au început prin cercetarea rapoartelor științifice existente despre diferite tipuri de măști și nu au găsit măști care sunt concepute în primul rând pentru a ucide virușii prin încălzire.

"Măștile pe care le purtam acum sunt concepute pentru a bloca o parte din virus. Ele oferă protecție, dar nimeni nu se gândește cu adevărat la inactivarea virusului si sterilizarea aerului. Asta m-a surprins", spune Michael Strano, cercetător.

Măștile N95, cele chirurgicale și cele de pânză sunt eficiente și ar trebui utilizate în timpul pandemiei conform instrucțiunilor, spune cercetătorul, dar un avantaj potențial al măștilor încălzite este că, deoarece ucid virusul, nu trebuie să fie decontaminate sau aruncate după utilizare. În plus, pot oferi protecție suplimentară prin eliminarea virusului, mai degrabă decât prin filtrarea acestuia, informează MedicalXpress.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel