Masca, OBLIGATORIE în spaţiile deschise din 9 localităţi, în Prahova

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie, începând de sâmbătă, în toate spaţiile deschise din nouă localităţi ale judeţului Prahova unde rata de infectare cu noul coronavirus a depăşit trei cazuri la mia de locuitori, tot aici intrând în vigoare şi o serie de restricţii privind activitatea operatorilor economici.

Conform datelor furnizate de Prefectura Prahova, cea mai mare rată de infectare este la Păuleşti - 5,30, Sălciile - 4,22, Gura Vadului - 3,79, Plopu - 3,68, Blejoi - 3,41, Breaza - 3,34, Surani - 3,31, Fulga - 3,29 şi Măneşti - 3,06.

Potrivit deciziei luate, vineri, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova, începând de sâmbătă, în unităţile administrativ-teritoriale din judeţ unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de trei la 1.000 locuitori, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise.

De asemenea, activitatea cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, dar şi a sălilor de jocuri de noroc este interzisă, la fel şi activitatea restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor. Totodată, pentru restaurantele şi cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, activitatea este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi, autorităţile permiţând şi prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective, citează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel