Masca OBLIGATORIE. Ce trebuie să ceri la farmacie și la cât timp se schimbă. Nelu Tătaru EXPLICĂ

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre masca de protecție. Iată când trebuie purtată, cum și la ce interval orar trebuie schimbată. 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut aceste precizări importante despre masca de protecție, în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat recent că, începând din data de 15 mai, în România va începe o relaxare a restricțiilor impuse pentru a face față pandemiei de COVID-19, iar, de atunci, cetățenii vor fi obligați să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun.

Iată ce spune Nelu Tătaru. La cât timp trebuie schimbată masca

„Masca se folosește doar când suntem în spații închise sau în mijloacele de transport în comun. În celelalte spații se folosește doar în condițiile în care avem o boală respiratorie și putem infecta noi. O mască se folosește între 2 și 4 ore. Dincolo de acest interval poate deveni ea însăși un pericol pentru că la nivelul ei se pot aduna secreții", a explicat Nelu Tătaru, în direct la B1 TV. 

Are România suficiente măști pentru populație? Ce trebuie să ceri la farmacie

Întrebat despre capacitatea României de a pune pe piață zeci de milioane de măști începând din 15 mai, ministrul a răspuns că "în acest moment, nu, dar odată cu reluarea activității, bănuiesc că fiecare unitate de producție, fiecare farmacie își va putea face aceste aprovizionări".

Mai mult, întrebat ce informații ar trebui să ceară de la farmacie românii care vor să-și cumpere măști, pentru a se asigura că achiziționează un produs sanitar care asigură protecție, ministrul a completat că „trebuie să ceară caracteristica tehnică a acestei măști și avizarea de către Ministerul Sănătății sau de către Ministerul Apărării".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel