Masca devine OBLIGATORIE în toate spațiile deschise. Iată unde se întâmplă

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

O nouă decizie a fost luată de Direcția de Sănătate Publică. Masca de protecție devine obligatorie. Vezi unde se întâmplă acest lucru.

Masca de protecţie devine obligatorie în toate spaţiile deschise din municipiul Suceava, începând din 17 octombrie, decizie luată la solicitarea primăriei, analizată de specialiştii DSP şi dispusă în şedinţa de vineri a CJSU, în contextul epidemiologic actual.

Potrivit Prefecturii Suceava, pentru calculul incidenţei numărului de cazuri cumulat la 14 zile raportată la 1.000 de locuitori s-a luat în considerare populaţia rezidentă în municipiul Suceava, respectiv 124.589 de locuitori. În data de 16 octombrie 2020, la nivelul municipiului Suceava, acest indicator este de 2,504, ceea ce înseamnă, potrivit analizei DSP Suceava, că până la scenariul roşu trebuie să se mai înregistreze doar 61 de cazuri.

Totodată, potrivit DSP Suceava, se observă o creştere accelerată a acestui indicator după data de 5 octombrie, iar simularea realizată pentru săptămâna următoare arată o tendinţă de creştere a numărului de cazuri la nivelului municipiului Suceava, iar numărul bazal de reproducere este constant în jurul valorii de 1,19, iar în aceste condiţii s-a dispus obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile deschise din municipiul reşedinţă.

CJSU a decis ca purtarea măştii de protecţie, astfel încât să asigure nasul şi gura, să fie obligatorie în toate spaţiile publice deschise şi în oraşul Siret, respectiv comuna Fundu Moldovei, în ambele localităţi fiind interzise organizarea şi desfăşurare activităţilor în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

De asemenea, în aceste două localităţi este interzisă activitatea cu publicul al operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor. Totodată, în şedinţa CJSU de vineri s-a decis ca, în săptămâna 19-23 octombrie, 32 de unităţi şcolare să funcţioneze în scenariul roşu. La nivelul judeţului Suceava, alte 291 de unităţi de învăţământ funcţionează în scenariul galben, iar 415 în scenariul verde, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel