Masca chirurgicală vs. masca de bumbac. Ce ALEGE Raed Arafat. "Am mereu la mine"

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a vorbit despre măștile de protecție, obligatorii din 15 mai. 

"Sunt măștile clasice chirurgicale și măstile artizanale sau nemedicale. Masca de bumbac este nemedicală, dar și ea poate să aibă rolul ei în a proteja pe alții. Eu aș alege-o pe cea chirurgicală, bineînțeles, cea care are metal în partea de sus. E ceea ce am mereu la mine, pentru că ea are un anumit grad de protecție mult mai bun decât masca nemedicală. Masca chirurgicală are mai multe straturi, are unul de filtrare, nu este ca masca FFP2, cele folosite la medici, dar asta se recomandă în această perioadă cel mai mult. Aceste măști se schimbă cam la patru ore, dacă se începe să se umezească, dacă tușești sau strănuți în ea, deja trebuie să o schimbi", a declarat Raed Arafat, în direct la Digi24. 

Masca de bumbac trebuie igienizată acasă și spălată zilnic și trebuie să ai măcar două-trei cu tine ca să le schimbi între ele și apoi să le speli. O mască trebuie să aibă cel puțin două sau trei straturi pentru a putea oferi protecție. Dar dacă nu dispui de altele, atunci și măștile cu un strat sunt bune", a mai spus el. 

Ce spune Raed Arafat despre prețul măștilor

Raed Arafat a spus că speră ca prețul măștilor să mai scadă. 

"Eu sper ca prețul măștilor să scadă înapoi la prețurile care au fost, pentru că ți industria românească începe să producă măști chirurgicală, deci nu mai suntem obligatoriu dependenți de alții și vom putea să achiziționăm măștile la prețurile care au fost înainte, dar sunt convins că va mai dura o perioadă", a completat Raed Arafat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel