Masca a redevenit obligatorie în Spania în exterior. Record naţional de cazuri noi de Covid-19

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Masca a redevenit obligatorie în Spania în exterior.

Guvernul spaniol a decis marţi ca purtarea măştii sanitare să redevină obligatorie în exterior, în contextul în care numărul de cazuri de COVID-19 a crescut spectaculos în ultimele zile şi a atins un record de aproape 50.000 de cazuri într-un interval de 24 de ore.

"Purtarea măştii sanitare redevine obligatorie în exterior", au anunţat reprezentanţii Guvernului spaniol într-un comunicat.

Textul nu precizează data la care va intra în vigoare această măsură, însă o şedinţă extraordinară a Consiliului de Miniştri a fost convocată joi pentru a aproba acest decret, cu scopul ca obligativitatea de purtare a măştii sanitare în aer liber să devină efectivă înainte de Crăciun, o sărbătoare care generează şi în contextul actual formarea unor mulţimi numeroase de oameni.

Anunţul a fost făcut în timp ce se desfăşura în format online o şedinţă extraordinară a prim-ministrului socialist Pedro Sanchez cu preşedinţii regiunilor autonome ale ţării pentru a discuta măsurile ce ar trebui adoptate pentru a limita răspândirea variantei Omicron.

Record naţional de 49.823 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore



Spania, una dintre campioanele vaccinării la nivel mondial, a înregistrat marţi un record naţional de 49.823 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore, iar varianta Omicron, mai contagioasă, reprezintă de acum aproape jumătate din totalul noilor infectări, a anunţat Ministerul spaniol al Sănătăţii.

Marţi, incidenţa medie raportată la 14 zile era de 695 de cazuri la 100.000 de locuitori, o valoare de patru ori mai mare decât cea înregistrată pe 1 decembrie.

De la începutul pandemiei, totalul cazurilor de COVID-19 a depăşit pragul de 5,5 milioane în Spania, iar cel al deceselor asociate acestei boli se apropie de 89.000. Spania are o populaţie de circa 47 de milioane de locuitori, conform Agerpres.

În acest stadiu, noul val epidemiologic (al şaselea în Spania) rămâne însă mai puţin grav decât precedentele: 15% din locurile disponibile în secţiile de terapie intensivă spaniolă erau ocupate marţi de pacienţi cu COVID-19, comparativ cu procentul de 30% înregistrat la jumătatea lunii ianuarie 2021, conform datelor anunţate de Ministerul Sănătăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel