Masca, obligatorie din 15 mai. Elena Cristian: Sper că vor exista soluții de implementare

Elena Cristian
Elena Cristian

Elena Cristian, jurnalist DC Business, este de părere că odată cu relaxarea restricțiilor de distanțare socială și obligativitatea purtării unei măști de protecție, vor exista și soluții în ceea ce privește ”criza” măștilor. 

Elena Cristian, jurnalist DC Business, a explicat în direct la România TV nevoia ca lipsa acută de măști de pe piață să fie rezolvată urgent până la data de 15 mai atunci când devine obligatorie purtarea măștilor în spațiile publice închise și în transportul în comun.  

”Dacă ne uităm în jur, importăm câte un model de mască, dar nu reușim să facem la noi în țară. Hai să vedem cât era masca acum trei luni, 10 bani. Cât este acum? Noi am achiziționat cu 7 lei. Omul de rând nu o să își permită niciodată să schimbe masca și atunci există riscul, pentru a nu fi amendat, să poarte acea mască două-trei zile ceea ce este mult mai periculos decât dacă nu am avea mască. Sper ca până la implementarea acestei măsuri obligatorii să existe decizii clare în acest sens, soluții, sper că vor fi reluate importurile masive de măști pentru asigurarea necesarului la nivelul întregii țări. Va fi crescută producția și în România. Sper ca o astfel de decizie să fie luată și cu soluțiile necesare pentru că dacă măsura va deveni obligatorie trebuie văzut ce se întâmplă dacă într-un mijloc de transport în comun se va urca, după 15 mai, o persoană fără mască pentru că dacă va ploua cu amenzi, iar tu nu ai de unde să îți iei măști, atunci nu avem nicio soluție. 

Vin măsuri de relaxare, dar există un plan de repornire a economiei?

Pentru că știu foarte bine situația economică și implicațiile economice ale acestei crize mă gândesc că astfel de măsuri de relaxare s-au impus, s-au cerut mai mult. Ne uităm ce se întâmplă în jur și sigur că există o decizie unitară. Liderii lumii au decis ca economiile să repornească. Eu mă aștept ca, după decizia de astăzi, să văd un plan de măsuri, să vedem exact. Economia trebuie să pornească, dar vreau să văd ce înseamnă această relaxare, ce se va întâmpla cu școlile, cu economia, cum va fi reluată activitatea economică și ce se va întâmpla mai departe”, a declarat Elena Cristian în direct la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel