EXCLUSIV  Mărturie din prima linie de luptă cu noul coronavirus. Șerban Bubenek: Ei au dus greul! / VIDEO

imagine cu caracter ilustrativ
imagine cu caracter ilustrativ

Prof. dr. Șerban Bubenek, reputat medic anestezist și fost manager al Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof dr C.C. Iliescu”, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a vorbit despre modul în care medicii din prima linie au luptat şi continuă să lupte cu "inamicul invizibil", SARS-CoV-2.

"Poate spre surprinderea multora, în perioada aceasta, întreg corpul medical românesc a dat dovadă de o exemplară dedicaţie cu mici, foarte rare excepţii dar care nu reprezintă nimic în marea masă de lucrători din domeniul sanitar care şi-au făcut treaba cu obstinaţie, corect, şi-au intrat în pielea războinicului cu un inamic nevăzut.

Iar în ceea ce priveşte secţiile de terapie intensivă, de pneumologie, de boli infecţioase, au fost primele în această linie, cu greul în terapia intensivă. Pentru că acolo nu poţi să treci o dată sau de două-trei ori pe zi pe la patul bolnavului şi să-i dai nişte buline, să îi iei temperatura şi să treci mai departe. Aici bolnavii trebuie să aibă un doctor şi o asistentă care să fie cu ochii pe ei 24 din 24. (...) A fost un efort căruia cred că i-am făcut cinste cu brio ca şi grup profesional. Profesioniştii din ATI de fapt au dus greul", a explicat Prof. dr. Șerban Bubenek.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel