Marinescu, mesaj CRUNT. Ce urmează în România: "GREU să apeși pe un buton. Echilibrul NU va veni"

Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre noul bilanț al COVID-19 în România dar și despre explozia de cazuri din București. 

"Oricâte măsuri ai lua este foarte greu să apeși pe un buton și să rezolvi pentru că, așa cum știm de luni de zile, Capitala tot timpul ne-a ridicat multe probleme, chiar dacă au fost și situații echilibrate. Bucureștenii îm general au fost și în concedii și merg dintr-un loc în altul și riscul ăsta o să vedeți că va fi și după încheierea concediilor, pentru că întotdeauna în zonele aglomerate sunt și infectări.

Gândiți-vă că numărul de paturi de Terapie Intensivă sunt distribuite la nivelul României, nu sunt foarte multe paturi în București și atunci presiunea poate să apară foarte repede și acesta este și motivul pentru care uneori e nevoie să se transfere pacienți în stare critică, în alte centre din țară. Aici este o problemă destul de mare pentru că pacienții în stare critică sunt destul de greu de deplasat, uneori apare risc în momentul în care vrei să faci deplasarea", a declarat Adrian Marinescu, în direct la Digi 24. 

Ce urmează în perioada următoare

Întrebat cum va fi în perioada următoare, mai ales că încep școlile, vin alegerile locale și se întoarce lumea din concedii, medicul a completat:

"Trebuie să facem o diferență între lucrurile care pot fi controlate. Până la urmă școala ar trebui să fie un medic cu măsuri clare și controlat. Spun ar trebui, dacă lucrurile teoretice sunt și în practică aplicate. Legat de alegeri, la fel, ar trebui să fie niște reguli extrem de bine respectate. Dacă nu se întâmplă asta pot să apară focare.

Probabil că și în luna septembrie vor mai exista concedii, deci echilibrul nu va veni imediat. E de discutat. În luna octombrie nu o să mai avem concedii, dar ne apropiem de sezonul rece și atunci e greu de zis cum va fi acest echilibru".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel