EXCLUSIV  Marinescu, apel către Vela! PONT pentru a ne salva de coronavirus: E un adevărat terapeut

Senatorul Marius Marinescu, președintele fondator al Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM), face un apel către ministrul de Interne, Marcel Vela, de Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân.

'Astăzi, 4 aprilie, este Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân. Acest lucru s-a statutat încă din anul 2010. Sunt în jur de 600.000 de animale fără stâpân în lume. Cu această ocazie se întreprinde o campanie de sterilizare gratuită, adopție și se schimbă acte normative în favoarea protecției animalelor. Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului organizează în fiecare an campanii de adopții în parcuri.' a declarat Marius Marinescu pentru DC News.

Pont pentru a rămâne pozitivi în pandemie: adoptă un cățel!

'Din păcate, în acest an, acest lucru nu s-a putut întâmpla din cauza pandemiei de Covid - 19. Însă îi îndemnăm pe români să adopte un animal de companie fiindcă acesta, cățel sau pisică, este un adevărat terapeut. Dacă adopți un cățel, trebuie să ieși la plimbare cu el de cel puțin două ori pe zi și este un fapt pozitiv. Este bine să adoptăm un câine deoarece este o metodă de a scăpa de depresie, de stres! A ieși cu câinele la plimbare înseamnă a te încărca cu energie pozitivă! De asemenea, din studiile făcute de experți rezultă că hoții nu pătrund acolo unde există un câine într-un imobil pentru că răufăcătorii vor să fure în liniște. Infracționalitatea crește pe zi ce trece din cauza celor certați cu legea care vin din străinătate.' a adăugat Marius Marinescu.

Apel către ministrul de Interne, Marcel Vela

'Facem un apel către ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, să reînființeze Serviciul Canin în cadrul Poliției Române în așa fel încât la fiecare secție de poliție să existe câini de însoțire și câini de urmă. Având în vedere și infracționalitatea crescută, câinii de însoțire sunt foarte buni pentru descurajarea infractorilor, iar cei de urmă sunt eficienți pentru prinderea infractorilor, în calamități sau în cutremure. Să ne aducem aminte că la cutremurul din 1977 câinii au descoperit victimele. Trebuie reintrodus Serviciul canin și în penitenciare cu scopul de a stopa eventuale altercații între deținuți. De asemenea, la frontiere, pompieri, peste tot este nevoie de acest serviciu după modelul țărilor avansate, respectiv SUA.' a menționat Marinescu.

'Mai facem încă un apel pentru înființarea Poliției Animalelor în cadrul MAI! Și nu în ultimul rând, facem un apel către guvernanții noștri ca să modifice legea astfel încât animalele de companie, în special câinii, să nu mai fie eutanasiați, să nu mai asistăm la masacrul văzut în ultimii ani.' a concluzinat senatorul Marius Marinescu, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel