EXCLUSIV  Marinela Debu, APAH-RO: A fost un șoc total. Este îngrozitor de puțin

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Marinela Debu, președinte - Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice – APAH-RO, a oferit detalii explozive, în exclusivitate pentru DC NEWS și DC MEDICAL, la "Focus Grup: Organizațiile de pacienți, mesaje puternice după un an de criză pandemică".

"La început a fost un șoc total, pentru că jumătate dintre pacienții noștri hepatici aveau medicul curant, medicul de boli infecțioase și de aici a fost primul șoc. A durat ceva timp până când mulți dintre ei au trebuit să se obișnuiască și să se reorienteze ca măcar perioada aceasta să schimbe medicul și să treacă spre gastro-enterologie. Din păcate, informațiile au pornit un pic greșit și de la unii medici de familie, care au lăsat impresia că doar medicul infecționist tratează hepatitele, situație cu care încă ne mai confruntăm și încercăm să o schimbăm chiar și după un an.

O altă problemă a fost aceea că deși anul acesta am fost atât de norocoși să avem alocați bani pentru a trata 17.500 de pacienți, chiar mai mult, noi, până la 31 decembrie, abia am tratat puțin peste 6.000, ceea ce este îngrozitor de puțin. E cumva comparabil cu primul an în care s-a introdus tratamentul cu interferon în România", a declarat Marinela Debu, pentru DC NEWS și DC MEDICAL.

Vezi mai multe în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel