EXCLUSIV  Marijuana, LEGALĂ. Barna și Ciuhodaru, declarații despre cea mai controversată mișcare

fumat
fumat

Canada a legalizat consumul și comerțul de marijuana. DC News a aflat ce părere au politicienii români despre o posibilă inițiativă și în România. 

Președintele USR, Dan Barna, a spus că prioritățile României sunt altele și că această chestiune se poate discuta după ce alte probleme se vor rezolva.

"USR susține autostrada peste Carpați, spitalele regionale, acestea sunt temele actuale în România. Când terminăm de făcut spitale, autostrăzi, putem discuta și despre acest aspect. Acum, pe termen scurt, legalizarea marijuanei nu este o temă de actualitate”, a zis Dan Barna pentru DC News. 

În Canada și Olanda s-a făcut educație în școli

Deputatul PSD medicul Tudor Ciuhodaru consideră că România nu este educată din punct de vedere medical și că o astfel de permisiune ar deschide o adevărată cutie a Pandorei. 

"Din punct de vedere medical, la noi, consumul de THC este legal, dar nu există interesați să importe așa ceva. Dar nu este vorba despre joint. Ne referim la faptul că se poate utiliza sub formă de plasture, pastile. Eu zic să nu deschidem cutia Pandorei. Am mai deschis-o odată cu etnobotanicele. Efectele au fost imprevizibile și pe termen lung. Nu este marea problemă a legislației. Și când am trecut legea Ciuhodaru de interzicere a etnobotanicelor mi-au spus că sunt din plante, până când au început să vină copiii în comă la spitale. 

Țările care legalizează așa ceva o fac pentru că este o mare afacere... pe ideea  dacă nu putem controla fenomenul, măcar să facem un ban din asta. Dar pe logica asta, hai să îi lăsăm să ne calce pe trecerea de pietoni dacă facem un ban din asta. Cred că ultima problema a România. 

În Canada, ei vin după ani de educație pentru sănătate, învață la școală ce riscuri sunt pentru sănătate în consumul de orice. Dar nu putem compara țări care au introdus educația pentru sănătate în școli, ca Olanda sau Canada, cu România", a spus medicul pentru DC News.

A doua țară din lume

Canada a devenit oficial a doua ţară din lume, după Uruguay, în care sunt permise posesia şi consumul de marijuana în scop reacreativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel