Marii câştigători ai pandemiei de COVID-19. Cătălin Botezatu, contract URIAȘ cu statul

Patru firme au făcut contracte uriașe, de sute de milioane cu statul, în plină pandemie de coronavirus. 

Patru companii deţinute de antreprenori români au câştigat contracte cu statul de peste 180 de milioane de lei pentru importul de măşti sanitare, mănuşi, combinezoane şi camere de izolare. Una dintre companiile câştigătoare îl are ca acţionar pe creatorul de modă Cătălin Botezatu, potrivit ZF.

Marii câștigători

În timp ce sute de firme au pus lacătul pe uşă, au trimis oamenii acasă şi se tem că nu-şi vor mai reveni din criză, unii antreprenori o duc bine. Au pus mâna pe contracte grase cu statul, aşa că lor epidemia de coronavirus le prieşte.

Potrivit Ziarului Financiar, Viggo Fashion – producător de costume pentru bărbaţi, Romwine & Coffee – firmă de comerţ cu alimente, NanoSystems MC – distribuitor de echipamente de cercetare şi Chronos Trade Medical – furnizor de echipamente medicale sunt cei patru câştigători ai crizei.

Cătălin Botezatu, cel mai mare contract cu statul

Cel mai mare contract l-a câştigat firma deţinută de creatorul de modă Cătălin Botezatu şi de asociatul lui, Ionuţ Marin.

Viggo Fashion International a semnat un contract cu statul în valoare de 88 de milioane de lei, ca să vireze 500.000 de combinezoane şi 1,75 milioane de viziere de protecţie.

1,75 milioane de măşti de protecţie pentru o sumă uriașă

Un contract consistent a prins şi Romwine&Coffee, o firmă din Giurgiu, care se ocupă de comerţul cu alimente.

Pentru suma de 56 de milioane de lei trebuie să livreze statului 1,75 milioane de măşti de protecţie. La un calcul simplu, Ziarul Financiar arată că o singură mască costă 32 de lei, adică 6,6 euro. Cam de cinci ori mai mult decât înainte de criză, citează Mediafax.

Cât plătește statul pentru 1,75 de milioane de mănuşi de protecție

O altă companie beneficiară a contractelor cu statul în criza coronavirusului este NanoSystems MC, distribuitor de echipamente de cercetare în domeniul nanotehnologiei. Primeşte 29 de milioane de lei ca să furnizeze 82 de camere de izolare cu presiune negativă.

Şi Chronos Trade Medical, furnizor de echipamente medicale şi produse farmaceutice, trebuie să livreze 1,75 de milioane de mănuşi de protecţie. Pentru asta, statul îi va plăti 9,8 milioane de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel