EXCLUSIV  Marele PERICOL de la Vama Nădlac I. Răspunsul șoc al Prefecturii la situația alarmantă

Zilnic, zeci de oameni trec pietonal prin vama Nădlac. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad, Lucian Cozma, afirmă că, cel mai probabil, ei nu vin din zona roșie, conform declarațiilor pe care le fac aceștia în vamă, astfel că trecerea frontierei se face pe baza declaraţiei pe propria răspundere şi pe recomandarea de izolare la domiciliu. 

"Situaţia a fost raportată la Bucureşti de domnul prefect. În acest moment, trecerea pietonală prin punctul de trecere a frontierei Nădlac, pe DN7, este permisă. Autorităţile locale s-au organizat astfel încât să pună la dispoziţia cetăţenilor care trec astfel vama un mijloc de transport până la gara din localitate. 

Este o situaţie aparte, oamenii sunt aduşi cu mijloace de transport până în apropierea vămii maghiare, coboară acolo şi trec pe jos frontiera. Dacă ar veni din zone roşii şi ar necesita carantinarea, ar fi opriţi la vamă şi organizaţi într-un convoi cu mijloace auto puse la dispoziţie de MAI. Dar, cel mai probabil, ei vin din zone galbene, li s-a recomandat izolarea la domiciliu. Sunt foarte multe persoane şi este foarte greu să punem la dispoziţia tuturor mijloace de transport până la destinaţiile din ţară. 

Noi nu am făcut nicio solicitare autorităţilor centrale în adresa trimisă de dl prefect, ci doar am prezentat situaţia şi aşteptăm ca autorităţile să ia măsurile pe care le consideră necesare. Nu putem lua noi decizii aici în niciun sens", a declarat Lucian Cozma, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad în exclusivitate pentru DCNEWS. 

Cu alte cuvinte, oamenii trec pe propria răspundere, spun că vin din zone galbene și pleacă, pe drumuri, spre casă, fără vreo altă verificare. Întrebarea este de ce trec granița pe jos? De ce se opresc la granița României și cine de unde îi aduce și-i lasă acolo, pentru a trece pietonal, exclusiv în baza declarației lor. 

Mihai Fifor, sesizări zilnice privind traficul pietonal din vama Nădlac

"Azi, la pas prin Nădlac...

A mai trecut o zi, domnule prefect Stoian. O zi în care mor oameni în Arad. O zi în care au continuat să intre în ţară oameni care vin din zone roşii, se plimbă prin Nădlac nestingheriţi şi apoi pleacă cine ştie unde.

Opriţi trecerea pietonală în Nadlac 1, domnule prefect!!! Vă cer cu fermitate să vă faceţi datoria şi să opriţi dezastrul de la Nădlac! E momentul să arătaţi că totuşi existaţi!", a scris Mihai Fifor pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel