Marea Britanie și-a redeschis terasele, după ce a vaccinat aproape 60% din populație. "Parcă am ieșit din închisoare". VIDEO

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Marea Britanie și-a redeschis terasele și restaurantele, după trei luni de carantină.

Marea Britanie a vaccinat împotriva coronavirusului peste 32 de milioane de persoane, adică aproximativ 60% din populaţia adultă a ţării, așa că autoritățile au decis o relaxare a restricțiilor. Ieri, străzile au fost pline din nou. Oamenii s-au grăbit să iasă în oraș și au stat la terase, savurând băuturi și mâncare, ca pe vremuri, scrie BBC. Oamenii s-au bucurat din plin și au profitat de acest moment.

"Sincer se simte atât de bine, parcă am ieșit din închisoare. Sărbătorim o zi de naștere, așa că este cel mai bun cadou, cred", a spus un britanic.

„Uimitor, este minunat doar să vezi oameni afară, să ai viață în jurul nostru, mi-a fost atât de dor.”, a mărturisit o femeie.

Magazine, saloane de frumusețe, săli de sport și grădini zoologice ,s-au numărat printre celelalte afaceri care s-au redeschis în Anglia, în timp ce ordinul de „ședere la domiciliu” din Irlanda de Nord a fost ridicat și unele restricții au fost relaxate în Scoția și Țara Galilor. Și magazinele au fost inundate de clienți. În unele locuri s-au format cozi de sute de metri, iar aglomerația îi îngrijorează însă pe experți.

Marea Britanie a intrat în al treilea lockdown pe 5 ianuarie, pentru a opri valul de infecţii provocat de o variantă mai contagioasă a coronavirusului, descoperită iniţial în Kent, sudul Angliei. Succesul campaniei de vaccinare a permis reducerea cu mai mult de 90% a numărului de infectări şi cu peste 95% a numărului de decese, faţă de vârful din ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel