Teste COVID-19. Marea Britanie, păcălită de CHINA. Pierdere de 20 de milioane de dolari

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Marea Britanie a pierdut 20 de milioane de dolari, după ce a fost păcălită de China să cumpere teste pentru anticorpi pentru depistarea COVID-19. 

Două companii din China au primit o sumă uriaşă, 20 de milioane de dolari, de la Marea Britanie pentru a livra teste pentru anticorpi necesare pentru depistarea COVID-19. Companiile au oferit Guvernului britanic un răgaz de gândire de 24 de ore şi un ultimatum înainte de vânzare. "Le luaţi sau nu!", au transmis companiile. În plus, au cerut banii înainte de livrare şi verificare. 

"Este simplu ca un test de sarcină şi poate schimba soarta evoluţiei acestei boli", a explicat entuziasmat Boris Johnson, premierul Marii Britanii. Aşa că britanicii au acceptat oferta. Testele, însă, NU FUNCŢIONEAZĂ. 

Găsite neconforme de un laborator de la Universitatea Oxford, jumătate de milion de teste adună acum praf în depozite, iar alte 1,5 milioane de teste din alte surse au rămas nefolosite. Acum, autorităţile britanice caută soluţii pentru a acoperi măcar o parte din suma pierdută. 

"Cred că s-au grăbit. Este o mare presiune pe politicieni zilele astea pentru a ieşi cu lucruri pozitive.", a declarat profesorul Peter Openshaw de la Colegiul Imperial din Londra, conform New York Times.  

Companiile chineze, reacţie 

Cele două companii din China care au vândut testele, AllTest Biotech şi Wondfo Biotech, au transmis că testele întrunesc standardele de sănătate, siguranţă şi de mediu reglementate de Uniunea Europeană. Au refuzat, însă, orice comentariu cu privire la preţ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel