Marea Britanie, noua tulpină de coronavirus în România. Medicul Jurma: Carantina, SINGURA măsură care ne-ar putea salva

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Medicul Octavian Jurma a afirmat, astăzi, după ce noua tulpină a coronavirusului din Marea Britanie a fost confirmată în România, că măsura carantinării ar putea fi de folos. 

Medicul Octavian Jurma a declarat, vineri, după confirmarea primului caz de infectare cu noua tulpină a coronavirusului în România, că „problema cea mai mare este că nu mai putem controla această tulpină prin mijloace epidemiologice.”

Octavian Jurma a făcut apoi o paralelă între România și Marea Britanie.

„În Marea Britanie se testează incomparabil mai mult ca la noi. Această incidență de care vorbim în Londra, de 10 la mie, care îi face pe ei să intre în panică, pe noi nu ne-a panicat deloc.”, a spus medicul la Antena 3.

Octavian Jurma propune carantinarea 

În continuare, medicul Octavian Jurma a afirmat că „posibilitatea să controlăm cu mijloace epidemiologice medicale este zero, practic. Singura măsură care ar putea încetini răspândirea, mai ales în contextul în care avem campania de vaccinare în derulare, este să ne uităm la măsurile de carantină.”

„Să începem să urmărim cu marea atenție indicatorii, să calculăm trendurile”, a mai spus medicul, precizând că ar trebui „să ajutăm medicii, să contribuim prin izolare, prin măsurile acestea sociale, care să stabileze rata de infectare în perioada aceasta.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel