Marea Britanie modifică perioada de autoizolare pentru vaccinații care sunt testați pozitiv

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Perioada de autoizolare pentru persoanele vaccinate care sunt testate pozitiv pentru COVID-19 urmează să fie redusă la 7 zile faţă de cele 10 anterioare, în Marea Britanie. 

Guvernul a recomandat în continuare ca persoanele care ies din autocarantină după 7 zile să evite aglomerațiile. Guvernul Marii Britanii a anunţat miercuri că perioada de autoizolare pentru persoanele vaccinate care sunt testate pozitiv pentru COVID-19 urmează să fie redusă la şapte zile faţă de cele 10 anterioare. Associated Press a raportat că autoizolarea poate fi redusă atâta timp cât acestea sunt negative la două teste efectuate în decurs de 24 de ore unul de celălalt.

„Cred că aceasta este o abordare foarte sensibilă, echilibrată şi proporţională”, spune secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid. Testele rapide sunt oferite gratuit de Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie şi pot fi autoadministrate cu rezultate în 15 până la 30 de minute, a raportat Reuters .

Cu toate acestea, guvernul a recomandat în continuare ca persoanele care ies din carantină după şapte zile să îşi reducă contactele, să evite spaţiile aglomerate, slab ventilate, să lucreze de acasă şi să minimizeze contactul cu persoanele vulnerabile, potrivit Reuters.

„Noua abordare reflectă cele mai recente dovezi cu privire la cât timp cazurile transmit virusul. Astfel, prin reducerea timpului, sunt sprijinite serviciile publice esenţiale şi lanţurile de aprovizionare mai ales acum în timpul iernii. Respectarea măsurilor de protecţie după ieşirea din carantină limitează răspândirea virusului”, spune Agenţia pentru Securitatea Sănătăţii din Marea Britanie.

Guvernul urmează să publice mai multe date despre omicron înainte de sărbători. În prezent, 129 de persoane sunt internate în Marea Britanie cu varianta Omicron, iar 14 persoane au murit din cauza noii tulpini, transmite Mediafax.

Omicron: Națiunile europene restabilesc restricțiile

Liderii europeni restabilesc restricțiile privind coronavirusul, în condițiile în care noua variantă Omicron continuă să se răspândească pe continent, scrie BBC.

Națiuni precum Germania și Portugalia au anunțat restricții după Crăciun și măsuri mai mari de distanțare socială.

Omicron este deja tulpina dominantă în multe țări europene.

Această creștere va împinge sistemele de sănătate spre pragul colapsului, a avertizat cel mai înalt oficial al Organizației Mondiale a Sănătății de pe continent. Hans Kluge a declarat că se apropie "o altă furtună" și că guvernele ar trebui să se pregătească pentru o creștere semnificativă a numărului de cazuri.

Germania a anunțat că, începând cu 28 decembrie, vor reimpune limitarea adunărilor private la 10 persoane, iar cluburile de noapte se vor închide. Meciurile de fotbal de la acea dată se vor juca, de asemenea, cu ușile închise.

"Coronavirusul nu ia o pauză de Crăciun", a declarat marți cancelarul german Olaf Scholz. "Nu putem - și nu trebuie - să închidem ochii în fața acestui următor val care începe să se profileze deasupra noastră", a adăugat el.

Între timp, Portugalia a dispus ca barurile și cluburile de noapte să se închidă începând cu 26 decembrie și a făcut obligatorie munca de acasă până la 9 ianuarie.

În Marea Britanie, premierul Boris Johnson a exclus orice noi restricții pentru Anglia înainte de Crăciun, dar Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord au anunțat restricții pe plan social.

În Suedia, barurile, cafenelele și restaurantele vor putea servi doar oaspeți așezați începând de miercuri, iar oamenilor li se cere să lucreze de acasă dacă este posibil. Ministrul sănătății, Lena Hallengren, a declarat că se așteaptă ca numărul cazurilor de Omicron să crească și a avertizat că "povara asupra sistemului de sănătate este în creștere".

Olanda a introdus deja restricții, anunțând luni o izolare strictă, dar corespondentul BBC Europa, Nick Beake, spune că alți lideri europeni doresc să amâne, dacă este posibil, controalele mai stricte până după perioada sărbătorilor.

Europa a înregistrat deja peste 89 de milioane de cazuri și 1,5 milioane de decese legate de Covid.

Omicron a fost identificată pentru prima dată în Africa de Sud luna trecută, dar acum s-a răspândit în întreaga lume. Datele din întreaga lume sugerează că tulpina ar putea fi mai infecțioasă, dar nu există încă dovezi că provoacă boli mai grave. A fost detectată în cel puțin 38 din cele 53 de țări din regiunea europeană a OMS - care include Rusia și Turcia - și este dominantă în mai multe dintre ele, precizează organizația.

"Putem vedea că se apropie o altă furtună. În câteva săptămâni, Omicron va domina în mai multe țări din regiune, împingând sistemele de sănătate, deja întinse, și mai mult spre marginea prăpastiei", a declarat Kluge, citat de Reuters.

"Guvernele și autoritățile trebuie să ne pregătească sistemele de răspuns pentru un val semnificativ".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel