Marea Britanie e prăbușită de infectările cu COVID-19. Catastrofă în Anglia, Guvernul pregătește noi restricții

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Astăzi, spitalele din Anglia tratează mai mulți pacienți infectați cu SARS-CoV-2 decât în aprilie, când s-a înregistrat vârful primului val al pandemiei. 

Ziua de 29 decembrie 2020 este una cruntă pentru Marea Britanie. Noua tulpină de SARS-CoV-2, care se pare că se transmite mult mai repede, a prăbușit țara. Astăzi a fost înregistrat un RECORD de infectări de la începutul pandemiei în Marea Britanie. Vorbim de 53.135 de cazuri noi confirmate cu noul coronavirus. 414 persoane au murit, numărul total al deceselor depășind 71.000.  

În spitalele din Anglia sunt 21.787 de pacienți. Luni, erau 20.426. În momentul în care s-a atins vârful primului val al pandemiei în 12 aprilie 2020, în spitale erau 18.974 de pacienți internați cu SARS-CoV-2. 

În urma recordului de astăzi din Anglia, Guvernul urmează să decidă miercuri noi restricții. 

Între timp, țări precum Danemarca decid extinderea carantinei, în contextul în care se fac declarații care subliniază că situația privind rata de infectare, spitalizare și decese este mult mai serioasă decât în primăvară. Astfel, în Danemarca s-a extins carantina până în 17 ianuarie, fiind închise școlile, restaurantele, barurile, centrele comerciale și toate celelalte magazine non-esențiale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel