Marea Britanie a raportat cel mai negru bilanț din 15 ianuarie 2021. Peste 40.000 de noi cazuri de COVID-19

foto pixabay
foto pixabay

Numărul de noi cazuri de infectare cu COVID-19 este cel mai mare raportat în ultimele șase luni, în Marea Britanie. 

Marea Britanie a raportat astăzi 42.302 cazuri noi de coronavirus, dar și 49 de decese. Este cel mai mare număr de noi infectări din 15 ianuarie 2021 încoace, zi în care s-au raportat 55.761 de noi cazuri, scrie SkyNews. Situația începe să fie critică în Regat, iar trecutul ne-a arătat că ceea ce s-a întâmplat în UK astăzi a devenit realitatea Europei în următoarea lună. De această dată, spre deosebire de Marea Britanie, campania de vaccinare n-are același succes în toate statele europene, ceea ce nu face decât să sporească îngrijorările. 

Pentru Marea Britanie, pare a fi o tendință de creștere a noilor infectări cu SARS-CoV-2, fiind a opta zi la rând când numărul de cazuri din bilanțul zilnic depășește 30.000. În urmă cu o zi au fost raportate 36.660 de noi cazuri, iar cu două zile înainte - 32.548. 

Două treimi din britanici sunt astăzi vaccinați cu două doze de vaccin anti-COVID. 35.155.767 de oameni din Regat sunt complet vaccinați după ce marți încă 158.276 au primit a doua doză. 46.037.090 de britanici au doar prima doză de vaccin. 

Varianta Delta, 90% din cazurile de COVID-19 până la sfârșitul lunii august

Administrarea a două doze de vaccin este esenţială pentru protejarea contra variantei Delta a coronavirusului, a transmis miercuri Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), solicitând statelor membre ale Uniunii Europene să îşi accelereze programele de vaccinare, conform Agerpres. "Datele preliminare sugerează că cele două doze de vaccin contra COVID-19 (...) sunt necesare pentru a asigura o protecţie adecvată împotriva variantei Delta", a transmis EMA într-un comunicat. Varianta Delta a coronavirusului va reprezenta 90% din cazurile de COVID-19 până la sfârşitul lunii august, a estimat într-un comunicat Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

"Este esenţial ca statele să îşi accelereze programul propriu de vaccinare, inclusiv administrarea de doze secundare atunci când acest lucru este recomandat şi, de asemenea, să completeze lacunele şi să frâneze, cât de repede posibil, oportunităţile de apariţie a variantelor", a subliniat EMA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel