Maraton de vaccinare la Bucureşti, cu Pfizer, între 7 şi 10 mai

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din Municipiul București, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – filiala Municipiului București, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), și al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) organizează, în perioada 7-10 mai Maratonul Vaccinării – Ediția București.

Sute de medici, studenţi şi asistenţi medicali vor fi implicaţi timp de trei zile, 24 de ore din 24, într-un proiect complex pentru susţinerea procesului de creştere a numărului persoanelor vaccinate împotriva COVID-19.

Maratonul Vaccinării - Ediţia Bucureşti se va desfășura în două centre: la Sala Palatului și Biblioteca Națională a României, unde vor fi amenajate în total 50 de puncte de vaccinare.

În derularea acestei ample acţiuni, personalul medical se va implica pe bază de voluntariat.

„Comunitatea academică din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București își dorește să susțină procesul de creștere a numărului persoanelor vaccinate din Capitală împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru că numai astfel putem să ne întoarcem cu toții la normalitate, la viața de dinainte de pandemia de COVID-19. Maratonul Vaccinării – Ediția București reprezintă încă un pas important pentru a atinge un nivel de imunizare a populației suficient de ridicat astfel încât la nivelul întregii societăți să începem o revenire la normalitate în raport cu pandemia. Fiecare persoană vaccinată contează. Cu fiecare dintre noi vaccinat contribuim la redeschiderea teatrelor, la desfăşurarea de activităţi recreative, la relansarea economiei, practic, la revenirea la activitatea noastră de dinaintea acestei crize sanitare. Nu vrem să doborâm recorduri în cifre, vrem însă să contribuim la atingerea unui record de responsabilitate”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.

Maratonul Vaccinării – Ediția București va începe vineri, 7 mai, la ora 16:00 și se va încheia luni, 10 mai, la ora 8:00.

Rapelul va avea loc trei săptămâni mai târziu, în perioada 28 – 31 mai.

Orice persoană peste 16 ani poate fi vaccinată la Maratonul Vaccinării – Ediția București, în baza cărții de identitate, fără programare. Minorii peste 16 ani va trebui să fie însoțiți de părinte/tutore, care va trebui să își dea acordul în scris.

Împreună redăm normalitatea!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel