MANIPULARE despre românii din diaspora în plină criză a noului coronavirus. MITUL hârtiei igienice, DISTRUS

În ultimele zele, românii din Italia sunt făcuți în ultimul hal. Frații lor de acasă, care altădată le-ar fi ridicat o statuie pentru că stau la cozi interminabile la vot, îi înjură, îi numesc nespălați, îi umilesc doar pentru că au fugit din Italia, de teama noului coronavirus. Și, mai nou, pentru că le-o iau înainte la raftul de hârtie igienică.

Circulă, pe rețelele de socializare, un filmuleț cu un tip care se filmează la raftul de hârtie igienică și îi acuză pe românii din diaspora că au venit aici, în supermarketurile noastre, și au făcut prăpăd la rafturile respective din supermarket.

”Câtă hârtie igienică v-ați luat? V-ați cazat pe WC? Toate jegurile din Italia au venit și și-au cumpărat hârtie igienică. Popor de sclavi de jegoși ce sunteți! Cât de sclavi sunteți? Nu vă mai plăcea să stați în Italia? Ați venit aici să luați hârtia”, a zis un tânăr care s-a filmat la raftul de hârtie igienică (în lipsă). 

Bun, oricât de supărați sunteți pe românii veniți din Italia pentru că considerați voi că altfel boala nu ne-ar fi atins, lucru total fals, oricum se răspândea și în România și fără diasporezi, și cu diasporezi, mai devreme sau mai târziu, nu îi putem acuza că au ajuns la linia de finish de la hârtia igienică mai devreme decât noi, sfinții și curații românii care nu au lucrat în diaspora.

Și am căutat cum stă treaba în alte țări...

... și am găsit Spania

Ce să vedeți? Și spaniolii fac la fel. Așa este peste tot în lume. Imaginile din Spania, țară unde se va declara stare de urgență din cauza COVID - 19, oamenii se luptă în supermarket pentru ultimul pachet de hârtie igienică. Oricât de ciudat și de neînțeles poate părea, hârtia igienică a fost unul dintre produsele - alături de lapte - cele mai solicitate de consumatorii care au cedat panicii și în Spania. Nu este prima dată când se întâmplă așa. În Australia, o situație similară a fost deja experimentată după inundațiile suferite în Queensland în 2010, când primul lucru care s-a vândut în supermarketuri a fost rola de hârtie igienică.

Mai mulți experți au făcut deja declarații despre posibilele cauze care îi determină pe oameni să cumpere incontrolabil acest produs

"Când oamenii află despre coronavirusul COVID - 19, se tem să nu piardă controlul. Iar pentru ei, hârtia igienică este ca o modalitate de a păstra controlul asupra igienei și a curățeniei", spune Niki Edwards, om de știință de la Universitatea din Queensland.

"Un al doilea motiv este că nu prea are înlouitor. Dacă supermarketul rămâne fără un anumit ingredient pentru cina pe care doriți să o pregătiți, puteți schimba planul și cumpărați alt produs. La hârtie igienică e mai greu", a spus expertul Alex Russell, notează 20min.es.

Alții subliniază că deficitul de hârtie igienică a devenit mult mai vizibil decât alte produse, deoarece baxurile fiind mai mari ocupă mai mult spațiu pe rafturile supermarketurilor. Și asta creează o senzație de lipsă întrucât nu suntem obișnuiți să vedem secțiunea respectivă goală. Așa că nu mai înjurați românii din diaspora din cauză că vi-o iau înainte la raftul de la hârtie igienică... Așa este omul peste tot, nu sunt de rahat românii din diaspora. E o manipulare că doar ei cumpără hârtie igienică, după cum ați putut vedea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel