LIVE  Manifestație la Paris. Vestele galbene protestează împotriva permisului de sănătate impus de președintele Macron / VIDEO

foto cu caracter ilustrativ: Pexels
foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Un nou weekend cu proteste la Paris. Manifestație a vestelor galbene împotriva președintelui Emmanuel Macron.

Sâmbătă, 19 februarie, Vestele Galbene s-au adunat din nou la Paris pentru a protesta împotriva politicilor președintelui Macron.

Manifestația împotriva permiselor de sănătate și a vaccinării obligatorii care a avut loc în capitala Franței săptămâna trecută s-a soldat cu zeci de arestări, întrucât un „convoi al libertății” format din sute de vehicule a încercat să blocheze traficul. Asupra demonstranților de pe Champs Elysees s-a dat cu gaze lacrimogene, la scurt timp după ce convoiul a ajuns în oraș, potrivit Ruptly.

Poliţiştii canadieni încearcă să restabilească ordinea în capitală. Peste 100 de protestatari au fost arestați

Poliţia canadiană continuă operaţiunea pentru oprirea protestului camionagiilor din Ottawa, care de mai mult de trei săptămâni blochează străzile din jurul Parlamentului.

Peste o sută de manifestanţi au ajuns deja pe mâna oamenilor legii. Printre ei sunt şi patru dintre principalii organizatori ai protestului. Unii s-au predat de bună voie, în timp ce alţii au opus rezistenţă, fiind puşi apoi la pământ şi încătuşaţi.

Pe lângă reţineri, conturile bancare ale organizatorilor manifestaţiei au fost blocate. Protestul din Ottawa a început luna trecută după ce mai mulţi şoferi de camioane au refuzat să se vaccineze pentru a putea trece frontiera dintre Canada şi Statele Unite.

Ei au parcat camioanele timp de aproape o săptămână pe un pod care constituie principala rută comercială spre Statele Unite. Podul a fost eliberat şi circulaţia a fost reluată după intervenţia poliţiei canadiene, notează Publika.

Șeful poliției din Ottawa a demisionat. Anterior, premierul Trudeau a decretat stare de război din cauza protestelor

Șeful poliției din Ottawa a demisionat, a declarat un consilier municipal și radiodifuzorul CBC News, după ce s-a confruntat cu critici puternice în legătură cu gestionarea protestelor antiguvernamentale din capitala Canadei.

Citând surse anonime, CBC News a raportat că Peter Sloly și-a dat demisia și va anunța public acest lucru după o ședință a Consiliului de Poliție din Ottawa (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel