Manifestație anti-restricții la Berlin, dispersată cu gaze lacrimogene de poliție / VIDEO

Manifestație anti-restricții la Berlin, dispersată cu gaze lacrimogene de poliție / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Manifestație anti-restricții la Berlin, dispersată cu gaze lacrimogene de poliție / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Poliţia a făcut uz de gaze lacrimogene miercuri la Berlin împotriva unei manifestaţii a opozanţilor faţă de restricţiile sanitare, desfăşurată în apropierea Reichstag-ului, unde deputaţii dezbat o lege care înăspreşte mijloacele de luptă împotriva pandemiei, informează AFP şi DPA.

 

Forţele de poliţie le-au cerut iniţial prin portavoci celor circa 8.000 de manifestanţi să se disperseze. Mobilizarea a avut loc în contextul în care camera inferioară a parlamentului (Bundestag) se pregăteşte să aprobe această lege care întăreşte prerogativele sanitare ale guvernului Angelei Merkel faţă de landuri.

Potrivit DPA, care citează poliţia, demonstranţii nu respectau regulile de distanţare şi nu purtau măşti chirugicale, impuse de actualele restricţii. În timpul protestului, demonstranţii au scandat sloganuri precum "Pace, libertate, nu dictatură" şi "Suntem oameni". În acelaşi timp pe o pancartă se putea citi mesajul "Nu unei legi care îi lipseşte pe cetăţeni de putere".

Poliţia a reţinut peste 40 de demonstranţi pentru încălcarea restricţiilor anti-epidemice, precizează Publika.

VEZI ȘI   -  Proteste cu mii de oameni la Berlin / VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel