Cauza incendiului. Managerul spitalului din Piatra Neamț, prima REACȚIE. Precizare importantă despre secția ATI

Managerul Spitalului Județean din Piatra Neamț a oferit prima reacție privitoare la incendiul de la spital. Iată ce a spus.

Lucian-Ovidiu Micu, managerul Spitalului Județean din Piatra Neamț, a oferit primele detalii privitoare la incendiu, în direct la Realitatea Plus. Iată ce a spus:

„Din păcate e o seară tristă pentru județul Neamț. Un incendiu la etajul 2, în zona ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Ce vă pot spune e că s-a activat planul roșu, urmează să transferăm pacienții care au supraviețuit incendiului, cel mai probabil către Iași. Mai multe ambulanțe au pornit către spital și încercăm să transferăm acești pacienți. Din păcate, șapte pacienți au decedat, unul se află în stare critică. De asemenea, un cadru medical care a încercat să îi salveze a suferit arsuri.

La această oră incendiul a fost stins. Doar secția ATI a suferit în urma incendiului. Așteptăm detalii de la ISU pentru a afla cauza incendiului. Suntem în contact permanent cu autoritățile. S-au făcut lucrări pentru a crește capacitatea paturilor ATI, dar starea prizelor de oxigen urma a se face de săptămânile următoare. Nu au fost intervenții acolo. 

Trebuie să plecăm de la premisa că sunt două corpuri de spital. Unul construit în anii 50, altul în anii 70. Este clar că în momentul de față e nevoie de un nou spital în Piatra Neamț. Lucrăm pe o infrastructură veche din anii 50, respectiv 70.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel