Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iași: Este momentul iniţierii unui nou LOCKDOWN de cel puţin două săptămâni

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iași: Este momentul iniţierii unui nou LOCKDOWN de cel puţin două săptămâni / Foto: Pixabay
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iași: Este momentul iniţierii unui nou LOCKDOWN de cel puţin două săptămâni / Foto: Pixabay

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iași este de părere că ar trebui stabilită o perioadă de lockdown pentru două săptămâni. 

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Sf Parascheva" din Iaşi, dr Florin Roşu, a declarat, vineri, că este necesară iniţierea unui nou lockdown pentru o perioadă de minim de două săptămâni, transmite Agerpres.

"Din punctul meu de vedere este momentul iniţierii unui nou lockdown de cel puţin două săptămâni, acest lucru fiind dublat de obligativitatea vaccinării unor categorii profesionale, cum ar fi cadrele medicale, cadrele didactice, dar şi alte categorii profesionale care sunt expuse riscului şi contactului interuman prelungit. Cu riscul oprobiului, consider aceste măsuri ca fiind oportune, mai ales că văd disperarea din ochii pacienţilor, oboseala fizică şi psihică a colegilor mei", a afirmat managerul Spitalului de Boli Infecţioase, dr Florin Roşu.

"Nu este târziu să ne vaccinăm nici acum"



Acesta a adăugat că Spitalul de Boli Infecţioase "Sf Parascheva" din Iaşi continuă să îngrijească pacienţi COVID-19 pozitivi la capacitate maximă.

"În fiecare zi externăm pacienţi, dar, din nefericire, locul acestora este imediat ocupat de persoane care necesită internare, îngrijire de specialitate şi de cele mai multe ori suport maxim din punct de vedere al oxigenului", a spus dr Roşu.

Medicul îndeamnă populaţia să se vaccineze.

"Nu este târziu să ne vaccinăm nici acum. Efectele le vom vedea peste o lună, când datorită creşterii ratei de vaccinare numărul pacienţilor cu forme severe şi care necesită internare va intra pe o fază de platou, urmată de o scădere treptată.", a precizat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi. 

"Tot mai multe voci dintre cadrele medicale care cer un lockdown"

Deputatul Mirela Adomnicăi a declarat astăzi că tot mai multe voci dintre cadrele medicale cer un lockdown.

”Urmărind declarația premierului Cîțu de astăzi am sentimentul că s-a trezit așa ca după o tornadă. A descoperit că nu suntem pregătiți pentru valul 4. Mai mult, a și recunoscut, în mod oficial, că nu suntem pregătiți, astăzi, pentru a gestiona valul 4. Îmi amintesc că undeva în luna aprilie-mai, când se pregătea de campanie candidatul Cîțu, se constituise la nivelul Guvernului o Comisie inter-ministerială care asta trebuia să facă, să monitorizeze țintele stabilite în campania de vaccinare - 10 milioane persoane vaccinate în luna septembrie.(...)

În funcție de feedback-urile primite cu numărul vaccinaților, trebuiau relaxate măsurile, ușor, coroborat cu aceste cifre. Era previzibil că vom ajunge în situația de față, în care medicii sunt disperați (...) Vorbesc cu medici din județ. Acum vorbim despre 15.000 de infectări la 24 de ore. Suntem complet nepregătiți și sunt tot mai multe voci dintre cadrele medicale care cer un lockdown”, a declarat, vineri, deputatul Mirela Adomnicăi, la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel