Mama fetiței decedate de COVID-19, mărturiile care îți dau fiori: Nu aveam voie să fac lucrul ăsta, dar am făcut-o!

Într-o intervenție televizată, mama copilului de patru ani, decedat din cauza COVID-19, a făcut declarații cutremurătoare.

Mama copilului a avut o intervenție la Antena 3:

„De miercurea trecută a început un nou episod de febră, febră pe care fetița mea o făcea periodic. Din cauza sindromului genetic pe care îl avea, făcea febră 3 zile din 7. Miercuri a început un nou episod de febră, a intrat în convulsii, lucru care s-a mai întâmplat, a ieșit, dar febra a continuat. Vineri noaptea, la ora 1 și jumătate, a intrat din nou în convulsii. Doar că de data asta, când a ieșit din criză, a rămas cu gurița încleștată, ușor vineție și nu era conștientă.

Nu am sunat la salvare, am sunat medicul care venea acasă și mi-a spus că este status post-convulsional, și mi-a zis să mă liniștesc. Totuși, trebuia să lupt în continuare să-i scad febra. La ora 10 și jumătate eram în Unitatea de Primiri Urgențe, la Spitalul Sf. Maria din Iași, acolo i-au pus o branulă, i-au pus masca de oxigen și și-a revenit. Ne-au redirecționat la terapie intensivă. În momentul când am ajuns acolo, copilul nu mai făcea față cu masca, așa că a început forfota și au intubat-o. Nu eram în salon dar vedeam pe un gemuleț al ușii salonului. Tot mă trimiteau la baie, dar, în permanență vedeam ce se întâmplă. Au făcut tot ce au putut, continuu se făcea ceva ca să o stabilizeze“, a spus mama fetiței decedate.

„La un moment dat, am auzit strigătul înfiorător: Aduceți repede odată sângele, că moare! Au încercat să facă și transfuzia de sânge și tot nu a reacționat. La ora 13:14 minute, doctorii erau cu mâinile pe pieptul fetiței mele. Am o poză, nu aveam voie să fac lucrul ăsta, dar am făcut-o.

Am fost întrebată, ca la orice internare, dacă am intrat în contact cu persoane. Eu am intrat direct la UPU. Sus, la etajul 3, nu m-a întrebat nimeni nimic. (...)

La ora 13:14 minute copilul era resuscitat, iar la ora 13:50 a fost declarat decesul, stop cardio-respirator. Am plecat acasă cu gândul că iau copilul de la IML, am plecat la Sfânta Maria, copilul era în frigider. Mi-a zis doamna de la morgă faptul că fetița are COVID-19. Între timp, m-au sunat de la DSP, mi-au zis că are COVID-19, mi-au trimis niște analize cu ora la care s-au prelevat, 14:19 minute, eu la ora aia îmi pupam copilul mort, asta făceam“, a conchis mama fetiței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel