Maimuțele de la o grădină ZOO din SUA, vaccinate împotriva COVID-19

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Mai mulți urangutani și maimuțe bonobo de la Grădina zoo din San Diego au primit un vaccin experimental împotriva COVID-19 special creat pentru animale.

Acestea au devenit primele primate non-umane care au primit un vaccin împotriva coronavirusului, scrie CBS News. Un urangutan pe nume Karen, care a făcut istorie în 1994 ca fiind prima maimuță din lume care a suferit o intervenție chirurgicală pe cord deschis, a fost printre primatele care au primit vaccinul, potrivit National Geographic.

Luna trecută, Karen, împreună cu alți trei urangutani și cinci maimuțe bonobode la grădina zoologică au primit câte două doze de vaccin, care a fost dezvoltat de compania farmaceutică veterinară Zoetis.

”Nu este ceva obișnuit. În cariera mea, nu am avut acces la un vaccin experimental într-un stadiu atât de timpuriu al procesului și nu am avut o dorință atât de copleșitoare să vreau să folosesc unul.”, a spus Nadine Lamberski, ofițer de sănătate la San Diego Zoo Wildlife Alliance, pentru National Geograpfic.

În ianuarie, opt gorile de la grădina zoologică au devenit primele maimuțe din lume care au fost testate pozitiv pentru coronavirus. Acum se recuperează. În întreaga lume, infecțiile au fost confirmate și la câini, pisici, nurci, tigri, lei și la alte câteva animale. Cu toate acestea, maimuțele mari reprezintă o preocupare specială în rândul oamenilor care se ocupă de conservarea animalelor sălbatice. Asta pentru că toate speciile de gorile sunt listate ca fiind pe cale de dispariție sau care se află în risc pe Lista Roșie IUCN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel