Mai multe localităţi din Alba, propuse spre carantină. DSP aşteaptă răspuns de la centru

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a înaintat Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) propunerea de carantinare a mai multor oraşe din Alba, localităţi unde se înregistrează o incidenţă crescută,

"Astăzi am avut, din nou, întâlnire cu factorii decizionali din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) şi s-au analizat incidenţele. Din păcate, se observă o creştere în fiecare zi. Am ajuns la Alba Iulia şi Blaj la o incidenţă de peste 10 la mia de locuitori. Există o propunere de carantinare din partea DSP trimisă spre avizare la INSP pentru localităţile cu o incidenţă foarte crescută", a afirmat prefectul de Alba, Nicolae Albu, conform Agerpres. .

Potrivit lui Nicolae Albu, dacă va fi un aviz favorabil din partea INSP, CJSU Alba se va întruni de urgenţă şi va lua deciziile în consecinţă.

Prefectul a amintit că patru oraşe din Alba, respectiv Alba Iulia, Blaj, Sebeş şi Cugir au o incidenţă mare.

Municipiile Blaj şi Alba Iulia înregistrează sâmbătă o rată de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de 10,08, faţă de 9,96 vineri.

În total, de la începutul pandemiei, în judeţ au fost testate pozitiv 7.726 persoane, din care 4.654 sunt vindecate. S-au înregistrat şi 199 decese.

Numărul total de teste efectuate până în prezent în judeţ a ajuns la 114.672, din care peste 95.000 teste unice, ceea ce înseamnă că peste un sfert din populaţie a fost deja testată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel