Mai multe infecții în rândul tinerilor. Cazurile globale Covid-19 cresc pentru a opta săptămână la rând, spune șeful OMS

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății trag un nou semnal de alarmă cu privire la creșterea cazurilor de coronavirus.

Cazurile globale de Covid-19 au crescut pentru a opta săptămână la rând, a declarat directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unui briefing de presă de la Geneva, luni, scrie CNN

"Cazurile de Covid-19 au crescut pentru a opta săptămână consecutivă, cu mai mult de 5,2 milioane de cazuri raportate, cele mai multe într-o singură săptămână până acum", a spus Tedros.

Creștere alarmantă a deceselor

Decesele au crescut, de asemenea, pentru a cincea săptămână consecutivă, a spus el, cu peste 3 milioane de decese raportate acum organizației.

„Au fost necesare nouă luni pentru a ajunge la 1 milion de decese, patru luni pentru a ajunge la 2 milioane și trei luni pentru a ajunge la 3 milioane de decese”, a spus Tedros. „Numărul mare ne poate amorți, dar fiecare dintre aceste decese este o tragedie pentru familii, comunități și națiuni”, a mai spus reprezentantul OMS. 

Mai multe infecții în rândul tinerilor

Tedros a adăugat că infecțiile și spitalizările în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 25 și 59 de ani cresc „într-un ritm alarmant”, posibil din cauza variantelor extrem de transmisibile și a întâlnirilor sociale tot mai dese în rândul adulților mai tineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel