Mai multe cazuri COVID-19. Directorul OMS Europa, previziune până pe 1 decembrie

Foto Pexels
Foto Pexels

33 de state membre raportează o creștere cu peste 10% a incidenței cazurilor la 14 zile. Această răspândire puternică este profund îngrijorătoare, spune directorul OMS Europa, Hans Kluge.  

33 de state membre raportează o creștere cu peste 10% a incidenței cazurilor la 14 zile, iar răspândirea puternică este profund îngrijorătoare.

Mai multe țări se confruntă deja cu presiune mare asupra spitalelor, dar și cu mai multe decese.

„Săptămâna trecută, a existat o creștere de 11% a numărului de decese în Europa, cu o proiecție fiabilă care anunță 236.000 de decese în Europa până pe 1 decembrie”, spune directorul OMS Europa.

Trei factori explică această creștere

Prima este varianta Delta mai contagioasă, raportată acum în 50 de țări din regiune. Al doilea factor este relaxarea restricțiilor, iar al treilea este creșterea sezonieră a călătoriilor.

„Trebuie să fim fermi în menținerea mai multor niveluri de protecție, inclusiv vaccinarea și măștile. Vaccinurile reprezintă calea către redeschiderea societății și stabilizarea economiei. (...) În aproximativ 8 luni, au fost administrate aproape 850 de milioane de doze, aproape jumătate din persoanele din Europa fiind complet vaccinate. Aceasta este o realizare remarcabilă! Cu toate acestea, în ultimele 6 săptămâni, absorbția vaccinării a încetinit, influențată de lipsa accesului la vaccinuri în unele țări și de lipsa acceptării vaccinurilor în altele. În prezent, doar 6% din persoanele din țările cu venituri mici și medii din regiunea noastră au finalizat o serie completă de vaccinări”, adaugă Kluge.

Coronavirus, bilanț România, 30 august 2021

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 699 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 11 pacienți au murit. 280 de persoane sunt internate la ATI.

Până luni, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.097.452 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.054.417 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 699 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 66 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până luni, 34.539 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 29.08.2021 (10:00) – 30.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 11 decese (4 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bihor, Botoșani, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Mehedinți, Neamț, Vaslui și Municipiul București. Unul dintre pacienții decedați, raportat de DSP Mehedinți, s-a infectat în Anglia.

Dintre cele 11 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 de ani, 2 la categoria 50-59 ani, 2 la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 2.131. Dintre acestea, 280 sunt internate la ATI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel