MAE: Muncitori români din Berlin, testați pozitiv, au fugit din carantină! Riscă închisoarea

Mai mulți muncitori români din Berlin, testați pozitiv cu noul coronavirus, au fugit din carantină, iar autoritățile germane îi caută.  

„În contextul informațiilor apărute în mass-media germană cu privire la apariția unor cazuri de infectare cu COVID-19 în spațiile de cazare ale unei companii din Berlin, Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Berlin s-a autosesizat și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale și pe lângă compania în cauză pentru a obține informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate. Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile locale competente, cei aproximativ 50 de angajați ai companiei au fost testați, iar printre persoanele confirmate pozitiv se regăsesc și 12 cetățeni români. Starea de sănătate a tuturor persoanelor diagnosticate cu COVID-19 este în prezent bună, aceștia prezentând simptome ușoare”, a anunțat MAE.

MAE menționează că cei 12 cetățeni români infectați locuiesc într-un spațiu de cazare din afara orașului Berlin, alături de alți șapte lucrători români.

„În acest context, autoritățile locale au dispus plasarea în carantină a tuturor persoanelor cazate în locația respectivă, în vederea limitării riscului de răspândire a infecției, angajatorul asigurând aprovizionarea cu cele necesare pe perioada carantinei. Totodată, autoritățile locale au informat misiunea diplomatică cu privire la părăsirea locației de carantină de către patru cetățeni români, dintre care trei confirmați pozitiv. La acest moment, autoritățile germane întreprind demersuri pentru identificarea acestora. MAE menționează că nerespectarea măsurii carantinei poate fi sancționată cu amendă sau închisoare, în conformitate cu legislația germană”, mai arată MAE.

În context, MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români care își desfășoară activitatea în cadrul acestei companii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel